• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jabata - специалист
belovodski написа:
belovodski най-добре да се обърнеш към хората, които внасят/продават Ravelli да ги питаш за този GSM модул дали ще стане.
Ако попиташ почти съм сигурен че това ще кажат.
Но ако знаеш принципа на действие на съответния GSM модул, и това какво очаква камината, може и да стане. Защото има такива модули които при получаване на SMS затварят веригата, и при повторен такъв я отварят. Ако този е такъв, и камината очаква затворена/отворена верига, тогава ще стане.
Но ако камината мери нещо повече като входно напрежение/изходно напрежение тогава няма да стане.
Но моята интуиция ми казва че електрониката на камината, както и на повечето други такива не е чак толкова сложна.
Последна промяна от jabata на пет май 23, 2014 2:28 pm, променено общо 2 пъти.
syncho - майстор
Ако се върже като стаен термостат ще работи на принципа отворено/затворено. Трябва да се провери какво се случва при работа на печката със стаен термостат - дали минава просто в модулация или се изключва/включва.
belovodski - специалист
jabata написа:
belovodski написа:
belovodski най-добре да се обърнеш към хората, които внасят/продават Ravelli да ги питаш за този GSM модул дали ще стане.
Ако попиташ почти съм сигурен че това ще кажат.
Но ако знаеш принципа на действие на съответния GSM модул, и това какво очаква камината, може и да стане. Защото има такива модули които при получаване на SMS затварят веригата, и при повторен такъв я отварят. Ако този е такъв, и камината очаква затворена/отворена верига, тогава ще стане.
Но ако камината мери нещо повече като входно напрежение/изходно напрежение тогава няма да стане.
Но моята интуиция ми казва че електрониката на камината, както и на повечето други такива не е чак толкова сложна.
Ами пише че при подаден сигнал може да затваря или отваря веригата,значи не би трябвало да е проблем :?
belovodski - специалист
syncho написа:
Ако се върже като стаен термостат ще работи на принципа отворено/затворено. Трябва да се провери какво се случва при работа на печката със стаен термостат - дали минава просто в модулация или се изключва/включва.
има 2 вариянта зависи на кой е настроена или минава в модулация или при зададена макс. тепература изключва и като падне до зададена пак запалва.
syncho - майстор
Тогава не виждам проблем да го ползваш :)
belovodski - специалист
Strahil написа:
belovodski написа:
Strahil написа:
Размина ми се ходенето , та сега съм малко свободен :drinkers: . Камините с водни ризи на MCZ в БГ са Гардения Хидро и Маргарита Хидро 3,6кВ - 11,6кВ макс -цени около 4,5к лв по памет. А Примула Хидро и Орхидеа Хидро 4,4-21кВ -4,7к до 5к лв пак по памет
За споменатите модели съм сигурен че се произвеждат в България знам го от вътрешен човек със сигурност за сравнение с цените виж аналог по киловати на Равели или кола или др. италиянски.За сравнение по назад в темата има информация за цени на MCZ моделите орхидея хидро и примула хидро и моделите които се произвеждат в Италия примерно MCZ серия ред.

Камината е на 101% Made in Italy - това е според Сертификата за произход .
Предлагам ти бас за бутилка хубав алкохол . Поискай им Сертификата за произход - като го получиш захапи го да го видиш дали е истински/нали така се пробва злато/ и ако се усъмниш - тичай да да подаваш оплакване и после разкажи какво е станало като постенш документи с входящи номера и печати естествено. Иначе като дърта махленска клюларка - на мен ми казаха, кака Станка чула, леля Мара пък така рекла ... :-D. А и ще спечелиш бутилка марков алкохол . Давай , аз съм насреща и не бих отказал 1-2-3 бутилки алкохол . :drinkers:
Според сертификата камината MCZ орхидея хидро е произведена в Е.С.
LazarGanev - "Велик майстор"
belovodski написа:
И това според тебе означава, че не е произведена в Италия, а в България? :?
belovodski - специалист
LazarGanev написа:
belovodski написа:
Човек който рааботи в Ерато като Инженер, парни и водогрейни котли ми каза че ги произвеждат в Бг. за MCZ като продукцията е почти изцяло износ Италия,Гърция!Като казва че качеството на изработка и материялите са качествени!
Strahil - специалист
belovodski написа:
LazarGanev написа:
belovodski написа:
Човек който рааботи в Ерато като Инженер, парни и водогрейни котли ми каза че ги произвеждат в Бг. за MCZ като продукцията е почти изцяло износ Италия,Гърция!Като казва че качеството на изработка и материялите са качествени!

Лазаре на belovodski според мен не му го е казал инж. от завода ,а самият Елвис Пресли му го е нашепнал.Но ако човек не вярва в Краля най често
това можеш да го чуеш импотентен търговец на конкурентни камини :).Но винаги съм се изумявал при условие ,че днес има
интернет и всичко може да се види и провери онлайн стига човек да е грамотен и има малка компютърна грамотност .
belovodski за теб явно това е трудно и затова ще ти помогна и ще ти обесня на достъпен език . Дойчовците му викат 'идиотишен зикхер'или'като за малки деца'
спазвай стриктно инструктажа за безопастност !!!!! :)
1. отвори този сайт - http://www.red365.it/en/p227-primula.html
2. Най долу където видиш Primula HYDRO , цъкни - Short Report
3. Сега гледай,търси, оглеждай се за produktionsstatte/prouktion site : ..... и виж кой е производител ...запомни адреса и го запиши,че ще го забравиш !!!!!!!
4. Сравни адреса който е даден с този MCZ GROUP S.p.A., Via La Croce, 8 33074 Vigonovo di Fontanafredda (Pn) Italy

За безпристрастен арбитър ще моля Лазар да се произнесе ,а за труда да получи 200гр от печалбата :)
но аз мисля че спечелих честно и заслужено 1 бутилка алкохол по мой избор .
Предполагам че няма да се скриеш belovodski а :) ? Жаден съм :) .... как ги обичам такива махленски клюкарки :))))
LazarGanev - "Велик майстор"
Заразен от мнителността на belovodski, започнах да се замислям дали не е възможно да има в Хасково някакво секретно производство на, което да заминава изцяло за Италия :) . Само че ме мъчат следните въпроси:
1. Ако наистина е така, защо ще се пази в тайна? Изрично съм питал търговския представител за нашия регион дали няма ератовска камина с водна риза (за по-евтино) и отговорът е че се произвежда само Пони и се внася Бисолид от Македония
2. Не разбирам какви са доводите му да ме лъже - ако има такова производство, би трябвало Ерато да се гордее с това, а не да го крие. Още повече щом има лиценз :?
3. Ако наистина има такова производство в Хасково не виждам защо ще се държат такива високи цени, като се имат предвид цените на Пони, Даконера и други модели. Би трябвало цените да се съобразят с тези на нашия пазар.
Ама знае ли човек - може и орбитални станции да се произвеждат за НАСА и да се пази в дълбока тайна, за да не им паднат цените, на които и изнасяме за Щатите :cool:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 31

Тема "Камина на пелети с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: