Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
krfidanov - напреднал
Здравейте на всичко в този форум. Чета ви от много години и сте ми били полезни в много мои начинания. А сега дойде ред и аз да направя едно запитване.
Решил съм да закупя ето тази система за топла вода
http://eldominvest.com/bg/product/253.html
Живея на пети последен етаж от жилищен блок. Тръбите за студена и топла вода ще минават през тръбите за одушника в баните, ще закарам и ток до там за електрическия нагревател.
Искам да разбера има ли някакви особенности при монтажа понеже искам да си го направя аз, система пише че е под налягане и свързването на тръбите е на същия принцип,като обикновения бойлер (или греша). Тръбата за топла вода, която идва отгоре трябва да я свържа към съществуващите тръбите за топла вода в апартамента (или пак греша). Сегашния ми бойлер е обикновен 80 л. без серпентини-и когато ползвам горния бойлер на този трябва да му е спряна входната вода нали, и през зимата обратно.
-на самия панел има 4 извода има ли значение кои два ще се използват
-откъде става наливането на гликола в системата
-и най-важния ми въпрос, лятно време има периоди, когато отсъствам от дома по две седмици трябва ли да предприемам някакви мерки за батерията по това време.
Ще искам да монтирам и някакъв датчик с който да си следя температурата на водата долу от апартамента-предполагам е възможно.
Ще чакам вашите мнения и идеи.
Благодаря предварително и поздрави на всички.
komstiza - специалист
Разбира се че има,те са си описани в инструкцията кой за какво е и трябва да се спазват.Свързват се като при обикновения бойлер,тръбата за топлата вода към инсталацията за топлата вода.Слагаш един кран долу на топлата и един на студената вода за да може зимата да ги затваряш.
Трябва да го ориентираш на юг,за да го грее слънцето през целия ден.
Ако те няма 2 седмици предполагам ще прегрее,трябва да се вземат някакви мерки,който има такава система нека да даде идея.
komstiza - специалист
Разбира се че има,те са си описани в инструкцията кой за какво е и трябва да се спазват.Свързват се като при обикновения бойлер,тръбата за топлата вода към инсталацията за топлата вода.Слагаш един кран долу на топлата и един на студената вода за да може зимата да ги затваряш.
Трябва да го ориентираш на юг,за да го грее слънцето през целия ден.
Ако те няма 2 седмици предполагам ще прегрее,трябва да се вземат някакви мерки,който има такава система нека да даде идея.
krfidanov - напреднал
Да колега за ориентацията на юг ми е известно.
Инструкцията, която върви към системата съм я прочел-има я в сайта им.
А защо е нужно да се слага кран и на топлата вода.
Събирам още информация.
Поздрави.
komstiza - специалист
Кран на топлата вода ти е нужен,защото зимата трябва да го източиш.
Като нямаш кран на топлата вода,няма как да стане защото от там ще влезе вода от другия бойлер.

Тема "Термосифонна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: