Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kam34 - специалист
Здравейте, интересува ме какви са процедурите да си направя външно стълбище, между 1 и 2 етаж. В момента имам такова вътрешно в двуетажна къща. Въпросът е относно административната част. Искам всичко да ми е законно и разрешено, щото се вижда и да не ме изненадат с някоя "глобичка" плюс да си платя събарянето :wallbash:
Tsilkov - майстор
За съжаление документите са като за строеж на къща - виза, проект за дострояване, актуване по време на строителство.............. Ако нямаш кофти съседи и отстоянието на стълбището е на 3 метра от регулация, на твое място бих го строил без документи.
mitron - специалист
Здрасти отиди в администрацията на съответната община и поискай да попълниш молба за издаване на виза за стълбищна клетка преди това си приготви документи- търпимост на жилищната сграда,копие на нотариален акт,скица на парцела и надявам се да не те мотат много и едни пари да не забравиш за таксички.
kam34 - специалист
Вариант без документи отпада, не ми се рискува, ще ми излезе твърде солено упражнението. Разтоянието от улицата ще бъде около 1.5м това проблем ли е. Гледам няколко съседи си дострояваха доста масивни конструкции и на по малко разтояние почти до оградата. Стълбището ще е открито от горната си страна, затворено ще е само под него.

Какво значи търпимост на сграда :? при положение че си има документите.
ArturDent - Почти Безобиден
Какво е търпим, законен и незаконен строеж?
http://www.архитект.bg/2/post/2013/03/7.html

Само да вметна - към "търпима" сграда/строеж, по смисъла на закона не може да се достроява нищо.
Tsilkov - майстор
kam34 написа:
Разтоянието от улицата ще бъде около 1.5м това проблем ли е.
Към улциата или към странична регулация? Към улциата е възможно, но зявиси и от действащия ПУП.
kam34 - специалист
Къщата е строена през 1965г. има проект с "леки" отклонения - затворена вътрешна тераса (под покрива) и четирискатен покрив вместо двускатен. Разтоянието 1.5 ще бъде до оградата на фасадната страна има и още толкова тротоар до улицата.

Тема "Разрешително за външно стълбище?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: