• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kretio74 - специалист
Radoslaw написа:
kretio74 написа:
Скъпичък палника. с доставката над 1100лв идва
Да бе ,щото в България чисто пелетните горелки са по евтини ,нали?А и нещо не си разбрал ако е такава цената ,трябва ура да викаш.Цената е без контролер и вентилатор +доставка.Тъй ,че цената е доста по голяма.
Разбрах аз ма затова казвам че е скъп
С всичко идва към 2300-2500
sande34 - специалист
нали говорихме вече за прах :axe:
иде реч за отсевки о кюмур - вентилатора в случая е най ефтината част. Има шнек и редуктор дето са майки и бащи и чугунена отливка тоже. Идруги там проблемчета.
шоп - майстор
filmatoplo написа:
http://www.bazarek.pl/produkt/801274/pa ... -32mm.html
Според мен горелката си заслужава всяка една стотинка. Икономията идва от горенето на фракция 0-10мм за 50 лв на тон срещу донбас за 300 лв тон!!! Масово в Бг се дават повече пари за пелетни горелки, които горят много по-скъпо гориво.

На който му е скъпо може да си направи сам от евтина професионална месомелачка с чугунен шнек и вентилатор. Аз лично минах по този път, но тогава пресевката я даваха без пари. Живот и здраве това лято ще работя над преработката на един виадрус У22 и ако проекта е успешен ще споделя във форума със снимков матерял.
Radoslaw - специалист
шоп написа:
filmatoplo написа:
http://www.bazarek.pl/produkt/801274/pa ... -32mm.html
Според мен горелката си заслужава всяка една стотинка. Икономията идва от горенето на фракция 0-10мм за 50 лв на тон срещу донбас за 300 лв тон!!! Масово в Бг се дават повече пари за пелетни горелки, които горят много по-скъпо гориво.

На който му е скъпо може да си направи сам от евтина професионална месомелачка с чугунен шнек и вентилатор. Аз лично минах по този път, но тогава пресевката я даваха без пари. Живот и здраве това лято ще работя над преработката на един виадрус У22 и ако проекта е успешен ще споделя във форума със снимков матерял.

Исках да попитам ,ако може дай малко повече информация за тази фракция 0-10 мм.Откъде я взимаш?Преди седмица ми изпратиха мостра от Лом ,пресявка 0-5 мм ,от донбаски въглища.Ретортната горелка се справя, ама не е това ,което би трябвало да бъде.Много е ситна ,направо си е прах.Иначе са много калорични,има и документ за проби от ТЕЦ Варна.Смесих ги с чипс и тогава нещата станаха истински.Може би с тази фракция ,която предлагаш нещата и да се получат.
шоп - майстор
От Перник ги взимах. За последно преди 2 години взимах и бях по 30 лв тон. Миналата година едни колеги ходиха и докараха пълна Шкода Мадара и бе по 50 лв тон и затова се отказах. Преди години търговците из пернишко пресявката я даваха без пари с уговорката да им изчистиш площадките.

Има една фирма от магистралата като влизаш в Перник и преди града в ляво. Поразходи се и поразпитай из града.

П.П пернишката фракция няма да е с тази калоричност като донбаса.
kretio74 - специалист
Хайде да повъзбудя темата. От две години съм със самоделка и пернишка прах за 40лв тон. Доволен съм от системара, но много ме дразни шлаката която се образува. Има ли начин да се избегне или поне да понамалее шлаката?
dob4ii - специалист
Дай малко снимки и информация, ако можеш.
kretio74 - специалист
ср яну 15, 2020 5:09 pmdob4ii написа:
Дай малко снимки и информация, ако можеш.
Снимки утре, какво точно те интересува като инфо.
dob4ii - специалист
Ретортна горелка ли си направил, с какво управление си. Общо взето събирам мнения, за малко по автономно отопление. Сега съм с виадрус 22 на дърва и въглища, и обмислям варианти, като пелетите ги изключвам. Всякаква информация би ми била полезна.
kretio74 - специалист
ср яну 15, 2020 10:46 pmdob4ii написа:
Ретортна горелка ли си направил, с какво управление си. Общо взето събирам мнения, за малко по автономно отопление. Сега съм с виадрус 22 на дърва и въглища, и обмислям варианти, като пелетите ги изключвам. Всякаква информация би ми била полезна.
Ок. Дай viber или нещо подобно и ще те светна.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "ГОРЕЛКА НА ВЪГЛИЩЕН ПРАХ АКТУАЛНО" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: