Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Todorov_V - специалист
Здравейте,

Имам проблем с ново уплътнение, което скоро поръчах за едни стар фризер. Уплътнението си е изработено много добре и е точно по зададения от мен размер. Проблемът е следния, дали защото е ново и това го прави по дебело, или нещо друго не знам. Залепих го на вратата, както си трябва, внимателно и така, както беше поставено старото, но...се оказа, че отпред, отгоре и отдолу си залепва идеално, но отзад го сгъва и това е. Не може да мине и да залепи, а от дебелината го завърта. Пускам линк към кратко видео, защото не мога да обясня проблема по разбираемо:

Код: Избери всички

http://videobam.com/DsAeD
Помогнете с някоя идея, или предложение. Дали ще слегне след време ако го завъртя леко с нещо, колкото да се затвори добре и да го оставя известно време затворен? Благодаря Ви!
al4o - специалист
Линка не можах да го отворя,но при някои отзад няма магнит и затова не залепва.Другия вариант е ако има възможност да си играеш с пантите ама е тегава работа.Пробваи при затворена врата да го нагласиш в нормална позиция и дано като поседи затворен да слегне :cool:
radius - майстор
Пробвай да го намажеш с талк, вероятно заради новата гума, сцеплението е по-голямо и затова задира и се подгъва.
Todorov_V - специалист
В крайна сметка проблемът се оказа, че е в магнита на новото уплътнение. Оригиналното е било с наполовина по тънки, а новото си е с дебелите, като на старите "Мраз'' и...съответно не му стига разстоянието между вратата и фризера. Обаче...регулираща беше само горната панта, а долната не, та реших проблема с разширяване на дупките на долната панта, изпилих ги за да станат продълговати дупки, фактически както са регулиращите и се получи. Благодаря ви за отговорите.

Тема "Ново уплътнение за фризер - Проблем със затварянето" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: