Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kvd74 - специалист
Скоро разглобих две перли 05,които както бяха вехти,барабаните им изглеждаха като нови.Не са от неръждавейка,лови ги магнита,и ми е жал да ги дам за желязо.Та дайте идея за какво мога да ги използвам?
lov - майстор
Това че ги лови магнита не е показател. Зависи с какво и как е легирана стоманата и границата е много малка за да има или няма магнитни свойства. Това малко като за обща култура. Та барабана си е неръждавейка на 100% с гаранция. А и аз лично не знам някой да прави барабани за перални от друга стомана. Е на времето съм виждал поцинковани ама то много отдавна.
Иначе за приложение съм виждал машинка за отделяне на костилките на сливи. Дупките разпробити с по голям диаметър. И направена вратичка за изсипване на костилките. Барабана пак хоризонтален и се върти на бавните обороти от същия двигател. Костилките ги махат преди варенето кога сливите са вече на каша. Ама на мен ми се струва че мще може и по рано да си ферментират и без тях
SEV - специалист
От един такъв барабан бях направил изтискавачка за джибри,можеш да го напълниш с пръст и през дупките да засадиш ягоди.
kvd74 - специалист
Мерси за идеите и разяснението,ако измисля нещо ще го напиша все пак.
ttt - специалист
Дядото ползва барабан от пералня за да отделя твърдия материал като вари дюлевата ракия. :) :partyman:
Junak - майстор
Във Варна ги ползваме за почистване на мидите от пясък :)
radius - майстор
Направи си заземление на къщата :lol: .
maleeeestrax - специалист
Или направо въртяща къща :-D
mitko64 - майстор
И аз имам един от AEG,та много съм му се чудил. Сещам се за винтова преса за грозде или центрофуга за пчелни пити, ако пазиш външния казан и лагерното тяло.

Тема "Дайте идея какво може да се направи от барабан на пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: