• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 86
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kuger - майстор
Капковото е в период на изграждане, но налягането от чешмата много играе, май и регулатор ще трябва. Програматорът е осигурен. Лидълския. На всеки клон кранче. За капкобразуватели ще ползвам от плоския маркуч, на 10 санта дупка.
ivanovbg - майстор
kuger написа:
Въпрос - вместо капково напояване, не е ли време да мислим за "водно дрениране"? Много вода се изсипа, при мен земята почна да зеленясва.
Te затова хората са измислили високата леха. И при суша и при киша е много добра.
s_toshkov - специалист
Всичко вече съм си накупувал за капковото с изключение на програматора .....
имам следните въпроси :

1. Как най-лесно да свържа програматора към цистерна 1 тон (същата като на снимките няколко поста по-нагоре). На моята цистерна одолу има някакъв много голям метален кран ?Мисля че разбата която е на долната отвиваемата част е по-гомяа от 1 цол , би трябвало да е 1 цол и 1/4 .Подобен е на този :
http://www.tashev-galving.com/010+DPL+9 ... %BB%D0%B0-

Как и с какво да свържа този кран към някакъв програматор ?

2.Съществуват ли програматори (не съм никак запознат с тези неща) които като се настроят на определени дни и часове да ги повтярят циклично . Т.е. да се изразя по-точно ако настроя даден програматор на фаза да полива всяка нощ през седмицата по 3 часа , да кажем от 00,00 до 03,00 - след изтичане на седмицата трябва ли пак да се настройва ???Видах такива таймерчета за поливане в джъмбо ,и двата вида работеха на АА батерии 2 броя , едните баха по 20,99 , другите по 29,99 - единственната разлика която открих е че по-евтиния полива максимум за 2 часа, другия максимум за 3 часа, естественно по-скупите бяха и с повече бутони :?

* всъщност тук около Варна към момента няма още никаква нужда от каквото и да е напояване защото таки или иначе дъжда ни дави максимум през 1 ден (а вчера и снощи валя порой близо 6-8 часа без да спре) и като гледам занапред поне още едни 8-10 дни го дават стабилни ежедневни валежи
nakatasan - специалист
Има преходници, отиваш в тръбарски магазин и казваш двата размера, би трябвало да са стандартни и да има преходници, за да се свържат. Като цяло от цолови размери не разбирам.
kuger - майстор
Лидълския е такъв. Повторяемост от през 8 часа до през 7 дена. Час на тръгване, време на поливане /1 мин-16 часа/, по твой избор. Вход за сензор за дъжд /липсва в комплекта/,присъединителни размери 3/4 и 1 цола. Като го слушам при пускане, или спиране, ми прилича на моторен клапан.

Всъщност, някой може ли да ми пообясни какво представлява сензора за дъжд?
ZMeyGorianin - майстор
Кога го пуснаха, че май съм изтървал? Колко струва?
kuger - майстор
Ако въпросът е към мен - на 24.04.2014 г. Цената - 49,00 лв.
ZMeyGorianin - майстор
kuger написа:
Ако въпросът е към мен - на 24.04.2014 г. Цената - 49,00 лв.
Да, kuger за този става въпрос. На 220 В ли бачка или на батерии?
kuger - майстор
Прикачен файл:
20140530_202813 (816 x 612).jpg
Прикачен файл:
20140530_202455 (816 x 612).jpg
20140530_202455 (816 x 612).jpg (88.03 KиБ) Видяна 3785 пъти
На 2 Х 1,5V тип АА.
Вече месец стои пред мен до компа, и ме стряска, когато сработва.
На горната снимка, на гърба на дисплея, отдолу се вижда конектора за датчик дъжд.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 86

Тема "Въпроси за изграждане на капково напояване за градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: