Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
etconev - специалист
Колеги, съвсем се обърках със сметките :? Явно съм я позабравил математиката или получените резултати ми се струват нереални и си мисля, че бъркам нещо.
Моля да ми помогнете да изчисля колко кофраж, като кв.м. и колко кубика бетон ми е необходим за следните колони и креди - 4 колони с размери 25*25см. и височина 4 метра, 1 колона с размери 50*50см. и височина 4 метра, една греда с размери 25*40см. и дължина 7метра и една греда с размери 25*40см. и дължина 10метра.
Благодаря предварително.
ivanovbg - майстор
Аз получавам 3,7 кубика без да се вади желязото вътре. Ти колко нереално получаваш?
etconev - специалист
ivanovbg написа:
Аз получавам 3,7 кубика без да се вади желязото вътре. Ти колко нереално получаваш?
И аз там някъде, около 4 кубика, и затова питам, защото ми се струва много малко
kiroslavov - специалист
3.7 кубика бетон без да се вади арматурата
и около 46.1 квадратни метра кофраж като това е само за платната - не са включени укрепвания и скоби
ivanovbg - майстор
Ако поддаде кофража някъде вярно може да стане малко :wink:
fox_vt - майстор
Не съм смятал колоните ти но като пряк участник във такива работи ти казвам че който си поръча нещо малко и с доста изклинчена цифра да речем 3,7 кубика то той после иска "доливка" поне още 2 кубика :oops: За 200-300-500 кубика поръчки разликата между заявено и доставено е в рамките на 5-10 кубика а за такива малки обекти разликата е от 100% нагоре.Е има някои ползват и калкулатори :lol: Та поръчай си минимум 4 кубика нищо че ще имаш арматура и ще остане.Вярно 0,3 кубика е към 30 кинта но ако не ти стигне и се наложи да идва пак бетоновоз работата е дебела.
etconev - специалист
fox_vt написа:
Не съм смятал колоните ти но като пряк участник във такива работи ти казвам че който си поръча нещо малко и с доста изклинчена цифра да речем 3,7 кубика то той после иска "доливка" поне още 2 кубика :oops: За 200-300-500 кубика поръчки разликата между заявено и доставено е в рамките на 5-10 кубика а за такива малки обекти разликата е от 100% нагоре.Е има някои ползват и калкулатори :lol: Та поръчай си минимум 4 кубика нищо че ще имаш арматура и ще остане.Вярно 0,3 кубика е към 30 кинта но ако не ти стигне и се наложи да идва пак бетоновоз работата е дебела.
Във всички случай ще поръчам повече, може би 5 куб. защото и да остане имам къде да го ливна :-D
kam34 - специалист
Надявай се, остатъка ще е по стените на бетоновоза.

Тема "Как да изчисля необходимото количество бетон и кофраж?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: