Всичко за дърводелството
miroslav - напреднал
Здравейте колеги, имам наследствена машина за циклене на паркети и дюшеме която не съм ползвал никога. Машината е поне на 30 - 40 години, заварих без електромотор раждясъла и занемарена, след малко ремонт вече взе да прилича на нещо. Смених и лагерите, сложих и електромотор монофазен 2.2 кв., 2800 об./мин. нова шкурка Р40 и започвам да си цикля дюшемето в къщи. До тук мисля че беше добре ... но винаги има едно но, на втория метър и шкурката беше залъскана цялата /образувала се е някаква кора/ не отнема нищо, слагам втора Р36 два метра и тя така. Дюшемето е чамово на около 20 г. с доста износен лак предполагам че е и безиросвано / само предположение не съм сигурен/ .
Да добавя че я пробвах на една широка талпа необработена и се получи добре.
Та въпроса ми е къде бъркам в цялата процедура.
Дали машината е с по високи обороти, или безира с който са намазани дъските залъсква шкурката а може и аз да не правя нещо както трябва.
lov - майстор
Взимаш един парцал и намазваш с нафта и след това кажи резултата. Това докато обработваш само новите участъци. Не че и после не помага. Може да ти се наложи да си намериш помощник който да търка с с парцала а ти веднага след него.
И да не забравиш да докладваш. :cool:
miroslav - напреднал
Благодаря колега за съвета ще пробвам при първа възможност. Някой от колегите ако може да помогне с информация, колко оборота в минута трябва да се върти вала на машината?

Тема "Проблем с машина за циклене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: