• 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 244
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Нямам преки впечатления, но сигурно са както всички от вида.Може да изкара години, а може и бързо да клекне.Въпрос на късмет.
krasko_ood - специалист
Sharkolia написа:
Иначе на мене ми е интересно как се представят фрезите FERM ? До колкото прочетох някъде за тях те би трябвало да са няква дъщерна фирма на Proma и също така трябвало да се произведени в Холандия . Ала дали е истина знаят само китайците :)
Сериозно ако някой има впечатления ,ще помоля да ги сподели!
В момента работя с такава фреза. Единственото което леко ме дразни за момента е че в регулатора на оборотите не прави някъде контакт което при разклащане се оправя, но не е в това проблема. Тук сервиз си требе :-D . Като цяло машинката се представя добре. На кутията и пише произход Холандия, баркода беше холандски, но......... има дребен шрифт :lol: PRC като се прибера в събота и неделя ако не забравя да снимам ще ви пратя снимка на кутията. Така, че всичко е до късмет независимо какъв е бранда. В крайна сметка всичко е Made in PRC.
mitko64 - майстор
Едно питане към EDI, като компетентен за оберите. Очертава ми се ходене до Германия, а отдавна умувам за по- яка фреза, за маса и цанга 12мм. Харесал съм си Worx 1500W(оранжев) за 120евро, но май няма конст. електроника. Другата ми опция е Sparky X 205CE,да си купя отука. Имаше и опция за Мак Алистър 1500, но вече Хорнбах не ги предлагат. На коя от двете да се спра?
EDI - майстор
Ами с WORХ не съм работил, няма поглед върху инструментите им.За СПРАКИ-то съм чувал, че имат проблеми с лагерите.За МАКАЛИСТЪР-а гласувам с две ръце, корава машина, ама явно няма да стане, щом не продават.Все пак СПРАКИ-то бих избрал, от гледна точка на сервиза.Пък може да са решили и проблема с лагерите.Освен това за СПАРКИ-то има и метрични и инчови цанги.
mitko64 - майстор
Благодаря за съвета! Гледах тука във форума показвахте една подстригана МакАлистер, та за това се обърнах за съвет към тебе. В момента нямат налични в немските Хорнбаци, иначе в Австрия има, но след месец кой занае. Тя константна електроника има ли?
А WORX- а миналата година подробно го оглеждах, много ми хареса, никакви луфтове, но май няма конст. електр., а Спаркито има.
griffin - майстор
Колега внимавай с маклистъра, ако може го погледни преди да го земеш че аз съм стакъв циркуляр който в момента е с толко доработки че страх да те фане как може да се продават такива инструменти :-)
EDI - майстор
Моя МАКАЛИСТЪР /оберката/ работи много добре, може циркулярите им да не стават.И си поддържа оборотите под товар.Митко, ето тука има два WORX-а - http://b-botev.olx.bg/ .Един човек ги продава, пише, че са нови.Все пак заради сервиза бих си взел СПАРКИ-то.
mitko64 - майстор
EDI написа:
Моя МАКАЛИСТЪР /оберката/ работи много добре, може циркулярите им да не стават.И си поддържа оборотите под товар.Митко, ето тука има два WORX-а - http://b-botev.olx.bg/ .Един човек ги продава, пише, че са нови.Все пак заради сервиза бих си взел СПАРКИ-то.
Тези са профи, не съм дорасал за тях. Иначе ги продват на километър от къщи.
Martorudy - напреднал
Някой да има идея от къде може да се намерят инчови цанги за обефреза Спарки ( http://sparky.eu/bg/accessories/grindin ... -inch.html ) ?
В магазините представители (Ташев галвинг и Девимакс) ми казаха, че за България не се произвеждали. А Спарки не ми отговарят на имейла.
EDI - майстор
Драсни на лични на Kumay, възможно е да ти намери.
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: