• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 83
Всичко за дърводелството
komstiza - специалист
Машината е супер и си я взел за без пари,аз имам такава 5 операционна.
Има само един недостатък,чупи се опашката на патронника.Ползвай борапарата само за пробиване по възможност.
mavryt4o - майстор
komstiza написа:
Машината е супер и си я взел за без пари,аз имам такава 5 операционна.
Има само един недостатък,чупи се опашката на патронника.Ползвай борапарата само за пробиване по възможност.
тази е с мотор 1,5 трифазен и като я напана нарочно малко умалява незнам дали е оригиналният или сменян в последствие ,искаш да кажеш края на оста която под конус влиза в патронника се е счупила нещо слаб материала май
komstiza - специалист
Да тази ос им е слабост.Мотора оригинално си е 1,5
ZEDYCUS - майстор
mavryt4o
смених ремъка 5 лева и машината запя работи перфектно позаиграх се малко и бях изненадан от прецизната работа и на 3 те операци вече мога да се захвана малко да си почистя работилницата че съм си набелязъл в продавалника един банциг...
Супер. Минал си тънко. Пожелавам безаварийна работа. :partyman:
mavryt4o - майстор
приятели имам проблем щраихмуса нещо се прееба като вкарам детаила не иска да го движи добре този първия вал с каналите започва да подскача върху детаила и става мазало.свалих капака гумата кадето взема движението си е добре забчатките не се виждат изхабени от долната част идва вибрацията малко се мандахерца ще се опитам да извадя колелата за да мога да стигна до там довечера ще снимам
komstiza - специалист
Виж там където са пружините на вала които го притискат към детайла,набира трици и вала неможе да притисне хубаво детайла.Сложи едно по-дебело трупче в щрайхмуса,повдигни го с механизма за регулиране на дебелината, да напъне вала за да може да свие пружината и почисти хубаво под тях.Направи така и за двата вала поотделно,от лявата и от дясната страна поотделно,по-лесно е да свиеш пружините една по една.
mavryt4o - майстор
komstiza написа:
Виж там където са пружините на вала които го притискат към детайла,набира трици и вала неможе да притисне хубаво детайла.Сложи едно по-дебело трупче в щрайхмуса,повдигни го с механизма за регулиране на дебелината, да напъне вала за да може да свие пружината и почисти хубаво под тях.Направи така и за двата вала поотделно,от лявата и от дясната страна поотделно,по-лесно е да свиеш пружините една по една.

Прикачен файл

24052014060.jpg имаш предвид тези бронзовите четерите тези на предния вал като забие направо подкачат
mavryt4o - майстор
има ли възможност ножовете на вала да излизат много малко и вала да притиска много детаила и да забива така и да няма сила щраиха да го изтласка

Прикачен файл

os.jpg от тук мисля че идва всичко има доста лувт в леглото на тази ос и като се натовари едни вибрацийй забчатки сичко скача
ZEDYCUS - майстор
Да не би да подаваш много голяма стружка или детайла да е крив и по дебел в единия край и пак да забива. Ако има прекалено голям луфт, ще се наложи да се навари остта и да се престърже от стругар. Иначе чугунения държач може само да се разпробие с по голямо фи и да се наложи да се прави напълно нова ос. Ако от нея е проблема. :partyman:
Почисти и ръждата на плота на щтрайха, че задържа дъската с по голямо триене. Намажи и с нафта или восък.
komstiza - специалист
Точно под бронзовите почисти и виж да не са износени.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: