Ел. инструментите. Консумативи.

Коя марка?

Анкетата завърши на пет юни 20, 2014 4:17 pm

50%
Makita
23
4%
Hitachi
2
17%
Dewalt
8
20%
Bosch
9
9%
Milwaukee
4

Общо гласове: 46

MASTER - специалист
Kumay написа:
Мисля, че ако се конкретизира за каква работа ще се ползва винтоверта, тогава ще получиш и смислени отговори!
Има разлика между това коя машина ще му върши работа на колегата и кой на коя марка е фен!
Дотук, като гледам резултатите - гласуват фенове!

П.П. Погледнах набързо няколко машини - подобни цени могат да се намерят и тук! Отделен въпрос е ако му подаряват машината! :lol:
Прав си, че за всяка работа си има най подходяща марка и модел машина.

Обаче специално при акумулаторните май е силно препоръчително да са от една марка и с еднакви батерии.
В момента ми е досадно при всяко отиване на обект да се включва удължител с шест гнезда и да се навключват всякакви зарядни. И после почва едно разхождане нагоре надолу за акумулатори.

В тази връзка имам един въпрос - примерно си поръчвам този СЕТ, който се предлага за Америка, и си купувам европейско зарядно. Ще ми се реши ли проблема, или има още подробности около токовете и няма да може да функционира.
ZEDYCUS - майстор
С токовете няма да имаш проблем, стига да намериш от Англия или бг за нашия стандарт зарядно на 230волта. Със сервиза по може да имаш проблем, ако има в бг. Преди бая време си взех от Щатите два винтоверта и от Англия купих зарядно на 230волта, само си смених щепсела.
Скоро гледах в един магазин бая техника на Милуоки, но забравих да питам имат ли сервиз в Пловдив.
Kumay - майстор
MASTER написа:
Прав си, че за всяка работа си има най подходяща марка и модел машина...
Обаче специално при акумулаторните май е силно препоръчително да са от една марка и с еднакви батерии.
В тази връзка имам един въпрос - примерно си поръчвам този СЕТ, който се предлага за Америка, и си купувам европейско зарядно. Ще ми се реши ли проблема, или има още подробности около токовете и няма да може да функционира.
Това вече е друг казус! Разбира се, когато се ползва голям набор от инструменти е по-удачно да са от една марка и с еднакви батерии! Но когато е нужен само един винтоверт от по-нисък клас, понякога е достатъчно да се вземе машина с NiCd батерии за около 300 лв.

Батериите от една марка навсякъде по света са еднакви! Само се сменя зарядното!
housedoktor - майстор
Като става въпрос за марки...Лични впечатления от години префесионална работа :
Лидер ми е Макита-най доброто съотношение качество и цена.Имам 6 машини на фирмата ,най младата е на 10 г и сервиз не са помирисвали.
От De Walt (Еlu ) и Hilti имам добри впечетления при работа ,но не са ми присърце .Работил съм доста с тях .
Милуоки са много,наистина много солидни машини и си заслужават всеки лев.Лични нямам заради евентуалния сервиз тук ,но съм работил с тях много. Но не мога да кажа същото за Festool .Прекалено скъпи са ,а един приятел си скубеше косата с един 12 v винтоверт ,който за месец два пъти ходи в сервиза. Имат редица оригинални решения в машините си ,но....цената !!Чувал съм ,обаче,много добри отзиви за шлайфовете им .
За син Bosch само хубави думи мога да кажа .Имам 4 винтоверта и един импакт драйв ,като най стария е на 14 г .Особено ми харесват прободните триони -и двата са ми на тази марка.
Ryobi - Имам няколко машини и са много приемливи като цена ,но за тежка работа бих предпочел друга фирма.Добра политика на фирмата е всички инструменти да се продават в удобни куфари Като качество са сравними със Спарки
Хитачи....Два винтоверта и един малък ъглошлайф .Лично на мен не са ми удобни за ползване.Говоря за ергономика .По мои наблюдения отстъпват по качество на Макита .
АЕG имам машини от синята линия .Много обмислена изработка .Препоръчвам
Perless - Истинско съкровище ,съпоставимо по качество с Хилти.Със сервиза може да е проблем обаче.В сила е и за Fein и Mafell,слабо познати у нас марки с традиция.
joroantonov - специалист
housedoktor написа:
Като става въпрос за марки...Лични впечатления от години префесионална работа :
Лидер ми е Макита-най доброто съотношение качество и цена.Имам 6 машини на фирмата ,най младата е на 10 г и сервиз не са помирисвали.
От De Walt (Еlu ) и Hilti имам добри впечетления при работа ,но не са ми присърце .Работил съм доста с тях .
Милуоки са много,наистина много солидни машини и си заслужават всеки лев.Лични нямам заради евентуалния сервиз тук ,но съм работил с тях много. Но не мога да кажа същото за Festool .Прекалено скъпи са ,а един приятел си скубеше косата с един 12 v винтоверт ,който за месец два пъти ходи в сервиза. Имат редица оригинални решения в машините си ,но....цената !!Чувал съм ,обаче,много добри отзиви за шлайфовете им .
За син Bosch само хубави думи мога да кажа .Имам 4 винтоверта и един импакт драйв ,като най стария е на 14 г .Особено ми харесват прободните триони -и двата са ми на тази марка.
Ryobi - Имам няколко машини и са много приемливи като цена ,но за тежка работа бих предпочел друга фирма.Добра политика на фирмата е всички инструменти да се продават в удобни куфари Като качество са сравними със Спарки
Хитачи....Два винтоверта и един малък ъглошлайф .Лично на мен не са ми удобни за ползване.Говоря за ергономика .По мои наблюдения отстъпват по качество на Макита .
АЕG имам машини от синята линия .Много обмислена изработка .Препоръчвам
Perless - Истинско съкровище ,съпоставимо по качество с Хилти.Със сервиза може да е проблем обаче.В сила е и за Fein и Mafell,слабо познати у нас марки с традиция.
Интересно как съдиш за Festo без да си работил с такова, да цените са уникално високи но ти си първия човек от който чувам да не е доволен. Посочи ми еднакъв клас циркуляр, фреза, зеге, шлайф и т.н. който да е на друга фирма и да е по-добър от техния и ще се съглася, че може и да не съм прав. Относно вертовете - в момента работя с едно Festo дето не си знае годините и един Parkside на 2 който работи безотказно, но не мога да кажа че е върха на сладоледа - просто върши работа.
Chefo77 - майстор
joroantonov написа:
Интересно как съдиш за Festo без да си работил с такова, да цените са уникално високи но ти си първия човек от който чувам да не е доволен. Посочи ми еднакъв клас циркуляр, фреза, зеге, шлайф и т.н. който да е на друга фирма и да е по-добър от техния и ще се съглася, че може и да не съм прав. Относно вертовете - в момента работя с едно Festo дето не си знае годините и един Parkside на 2 който работи безотказно, но не мога да кажа че е върха на сладоледа - просто върши работа.
Ти пък си много интересен човек. Я ми кажи какво толкова му е по-уникалното на Ролс Ройс пред С-класа на Мерц или 7-а серия на БМВ, та да струва 4 пъти повече пари и тези пари да са ФУНКЦИОНАЛНО оправдани? Да, никой не спори, че са върха на сладоледа, но КОЛКО по-добри са?
Фесто са супер, факт! Ако си си надвил над масрафа или просто имаш възможност да инвестираш големи суми в инструмент - ДА. Но да ги сравняваш с други марки, игнорирайки фактора ЦЕНА е некоректно сравнение. Пък за Парксайда - то остана да кажеш и че е върха, той си е просто сносен китаец, добър за цената си ...
joroantonov - специалист
"Ти пък си много интересен човек. Я ми кажи какво толкова му е по-уникалното на Ролс Ройс пред С-класа на Мерц или 7-а серия на БМВ, та да струва 4 пъти повече пари и тези пари да са ФУНКЦИОНАЛНО оправдани? Да, никой не спори, че са върха на сладоледа, но КОЛКО по-добри са?
Фесто са супер, факт! Ако си си надвил над масрафа или просто имаш възможност да инвестираш големи суми в инструмент - ДА. Но да ги сравняваш с други марки, игнорирайки фактора ЦЕНА е некоректно сравнение. Пък за Парксайда - то остана да кажеш и че е върха, той си е просто сносен китаец, добър за цената си ..."
Неуместно сравнение - ръчната изработка. Както се знае тя струва доста пари, особено в цивилизованите държави. Аз не инвестирам във Festo просто защото не мога да си го позволя финансово. А всъщност не са чак толкова по-скъпи от други реномирани марки. Онзи ден минах през Hilti и се поинтересувах за цената на на една машинка - с големи батерии беше на цената на Festo с още по-големи (ако го взема с отстъпка). Още в първия пост второ изречение колегата уточнява " цената е без значение" демек говорим само за това как се представят при работа.
Chefo77 - майстор
Също така колегата е посочил точно 5 марки, и нито една от тях не е Фесто, нали? Чакай, и Хилти не го виждам там. ;)
Цената НЕ Е без значение. Без значение е само между тези 5 марки, защото са в един ценови клас. Питай го дали ще даде парите за Хилти или Фесто. :wink:
EDI - майстор
Не спорете, ето го най-доброто - http://www.ingersollrandproducts.com/am ... ools/iqv20 .Железни са и в прекия и в преносни я смисъл.Даже и у нас ги има вече.
boltik - специалист
Здравейте,да мен ме интересуваше техническото състояние на моделите в момента.Всички знаят,че една година една марка се сочи за фаворит,следващата друга и т.н.Малко или много се следи и мнението на потребителя.Та както посочих по-горе Макитата се задържа на първо място по продаваемост,следвана от Боша.
А за това какви машини бих си закупил?Лично аз никъкви.Просто спорихме със съквъртиранта,та затова помолих за вашето мнение.Единия от колегите ми има много-голям набор от инструменти.По-голямата част въобще не ги ползва или някой от тях много-рядко.Ей така да си имал човека.През по-голямата част работи с мистирия,чук и нивелир.Та така.Всеки с мераците си.

Тема "Кой модел е най-добър според вас за в момента?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: