• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
KnauFer - специалист
блендите на шкаф-мивка се монтират с 4-5мм. на вътре,а не да равнят с страниците както е на снимката-
Понеже ще опират главите на болтчетата за дръжките на вратичката в тях..
заради блендите-отворите за пантите на вратичката са на 120мм!
Ако има нещо неясно-питай,може и на лични.
ivanjordanov78 - помощник
didonekoisi написа:
Ремонта почти съм го приключил, даже от месец и нещо вече съм се нанесъл и правя дребни довършителни работи, които обаче си отнемат време.
Скоро ще кача снимки, че напоследък нямам време.
Колега, мога само да ти кажа "евала" за труда. Мисля, че снимките показват, че работиш спокойно и качествено, което по принцип е признак на професионализъм. Браво!
Kaloyn - напреднал
Евала и от мен и ние ние натискаме яко на SketchUp :)
Относно кухненските шкафове.
Мисля ,че това спестяване на канта от долната страна не е много удачно, незнам дали си го покрил с лайсна , защото на някой места ги покриват с едни метални лайсни.
А относно цокъла, когато цокала е по-навътре е доста по-удобно.
Успех и поздравления!!!
didonekoisi - специалист
Да изтупам праха от темата.
KnauFer написа:
блендите на шкаф-мивка се монтират с 4-5мм. на вътре,а не да равнят с страниците както е на снимката-
Понеже ще опират главите на болтчетата за дръжките на вратичката в тях..
заради блендите-отворите за пантите на вратичката са на 120мм!
Ако има нещо неясно-питай,може и на лични.
KnauFer написа:
Страниците на долните шкафове,стъпват на дъното,а не отстрани!
С фреза се обработват страниците и дъното,блендите,след което се монтира фазера ..
Нивелират се корпусите,свързват се по между си с свързващи болтове и т.н.
За блендите не знам как би могло да стане, но така не ми е проблем, главите леко потъват и не опират в блендите.
За пантите не бях предвидил, че ще опрат в блендата и се наложи малко "подългаряване".
По късно, като пусна снимки ще се види.
За страниците не е задължително да стъпват на дъното, не съм специалист не мога да кажа как е по правилно, но съм виждал и двата варианта. Сложил съм по 5 винта 3,5х50 на страница, а крачетата застъпват страниците, така че нямам притеснения.
ivanjordanov78 написа:
Колега, мога само да ти кажа "евала" за труда. Мисля, че снимките показват, че работиш спокойно и качествено, което по принцип е признак на професионализъм. Браво!
Благодаря.
Kaloyn написа:
Евала и от мен и ние ние натискаме яко на SketchUp :)
Относно кухненските шкафове.
Мисля ,че това спестяване на канта от долната страна не е много удачно, незнам дали си го покрил с лайсна , защото на някой места ги покриват с едни метални лайсни.
А относно цокъла, когато цокала е по-навътре е доста по-удобно.
Успех и поздравления!!!
Благодаря.
За мен не е фатално, че няма кант, а и не само аз го правя така.
Цокъла е 36мм навътре спрямо челото на вратичките, плота и той още 20мм навън от вратичките стават 56мм и нямам никакви ядове.
За кухнята съм гледал най вече от тази тема http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... =7&t=40377, евала на колегата.

И продължението на кухнята.

Гърба на шкафа за мивката.
Вижда се и къде съм изрязал малко блендата на шкафа за мивката за да не опира пантата.
Декоративната бленда на малкия шкаф я монтирах предварително иначе няма как, винтовете са от задна страна, след това двата шкафа са захванати чрез задната бленда.
На шкафа за мивка лицата са от две парчета не заради икономия на фолираното ПДЧ, а защото си обърках разкроя :-D.
Изображение
Изображение
За проба, гърба на плота и хладилника.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Отвора за мивката не беше голям зор ама това рязане на плот много праши.
Изображение
И мивката заспа.
Изображение
Понеже във фирмата, където поръчвам дървенията не кантират гръб и плотове си взех кант и хелмевект лепило.
Технологията мисля я прочетох от тук, ако се изреже с макетен нож канта става ужасно, затова се реже на милиметър над плоскоста и след това със шкурката. Става веднъж, страшно съм доволен!!! Тук канта отгоре вече е обработен.
Изображение
Изображение
Подложих картон за да се движи ножа на милиметър.
Изображение
Спирателните кранове според мен не са излишни.
Изображение
Гърбовете са залепени, отворите за контакти изрязани и смесителя на мястото си.
Изображение
Вече всичко си е на мястото. Всички шкафове са хванати един за друг с винтове 4х30.
Изображение
didonekoisi - специалист
Продължавам с шкафа за аспиратора, който си е доста играчка, като за пръв път.
Изображение
Упс, тая панта няма да стане. При вграден аспиратор това трябва да се укаже при поръчката, фирмата която прави отворите знаят на колко да ги пробият. Съответно ходих да ми пробият още един отвор за панта.
Изображение
Тука се мъча сам вместо да викна приятел.
Изображение
Вече и плота с котлоните е монтиран.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Вече всички чела и дръжки на мястото си \:D/ .
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Контактите като че ли дойдоха малко ниски, може би щеше да е по добре да са нивото на ключовете за осветление.

За сега това е кухнята, толкова позволява бюджета.
От плота за вграждане съм доволен като за цената си.
Но дълбочината на вграждане, както се вижда пречи да се монтира фурна :censored: .
За да не го "подарявам" и да купувам нов варианта е да се повдигне, т.е. между плота за вграждане и плота да се сложат някакви лайсни или и аз не знам. Моля за съвет.

И завършвам с преходната лайсна залепена със силикон.
При затворена врата лайсната е незабележима, вратата я рязах от долу и май улучих размера на 1-2мм от лайсната е :-D .
Изображение
Изображение
Прага пред входната, пералня в иначе малкия коридор и масата.
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Има още доста неща за правене и въпроси, като има развитие ще пиша.
radius - майстор
Поздравления за кухнята, изглежда добре. Пожелавам ти някой ден да я довършиш до хладилника, че да има повече място за посуда.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Двустайно ново жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: