• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 26
Всички въпроси за вилата.
tuninghuman - специалист
desss написа:
в кухнята бих сложила още един контакт, само за микровълновата - точно зад нея, за да не се вижда половин метър кабел :)
няма как да слагам о6е един контакт вече ... гърбът е залепен и т.н. ...
или имате превдив да сложа не единични контакти (с две гнезда) ???

... но в който и да е случай не мисля 4е 50 см кабел са проблем ...
desss - специалист
tuninghuman написа:
desss написа:
в кухнята бих сложила още един контакт, само за микровълновата - точно зад нея, за да не се вижда половин метър кабел :)
няма как да слагам о6е един контакт вече ... гърбът е залепен и т.н. ...
е да, късно е вече :) имах предвид като сте мислили кухнята кое къде да е, да беше предвидено. ама то пък човек може ли да мисли за всичко :)
tuninghuman - специалист
балюстрадата е завършена - сега следва финно шкурене, шпакловка и бях посъветван да изчакам лятото да ги напече и навали малко балустрите и тогава пак малко финно шкурене и чак тогава боядисване ...
с какво точно обаче ??? имало някви силиконови бои ?

вече се чудя и какъв цвят да е външната мазилка - а каква да е ... силикатна ли или ... някои да е по наясно с това - марка, вид .. и т.н.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение

малко груб photoshop

какъв цвят да я направя ???
каква мазилка да използвам? ако направя само на северната стра изолация със стиропор ще сгреша ли.

Тези минералните мазилки - коя фирма, марка, вид бихт еме посъветвали .. да взема ли българска или не? колко оринтиеровъ4но ще ми струва удоволствието да я видя измазана????

някакъв друг вариант има ли?

Изображение
Последна промяна от tuninghuman на пет мар 07, 2008 1:54 am, променено общо 1 път.
tuninghuman - специалист
шпакловано е с CR65 хидроизолационен шлам - 2 ръце и отгоре CM11

с какво да го боядисам отгоре - търся бял или някои друг светъл цвят.
но каква точно боя да търся ? върху CM11 ???

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение
Тани - модератор
Кой Малоумник(с главна буква) ти препоръча шпакловане за финишно покритие с СМ11 .А ти защо се съгласи! Не четеш ли форума?

Ceresit CM11 - 25кг лепило за керамични облицовки

Описание

Лепилен състав за тънкослойно полагане на керамечни плочки в/у стени и подове за закрито и открито, в сухи и мокри участъци

Своойства:

* за дебелина на лепилния слой от 2 до 10 мм
* лестна употреба
* икономично
* водо - и студоустойчиво

Област на приложение:

* За лепене на плочки от керамика и каменна керамика, на керамични и каменно-керамични мозайки.
* За полагане на керамични плочки с грапав гръб върху вскички хоризонтални и вертикални основи, които съдържат цимент и се намират на закрито или открито.

СМ11 захваща върху всички здрави, носещи, чисти, сухи и влажни основи, които не съдържат разредителни субстанции. Покритията без необходимата носеща способност се отстраняват. Основата се почиства изцяло от масла, мазнини, прах и други чужди тела. Неравности до 5см дълбочина могат да се изравнят с СМ11 един ден преди облицоването. При полагане върху стари керамични покрития, бои, анхидритни замазки, лек бетон, асфалтови замазки, ПДЧ, гипсови мазилки и др., да се използва добавката Ceresit CC 83: тя осигурява гъвкавост на лепилния слой и висока сила на сцепление. Може да се фугира след 24 часа.
Разход: 2-4 kg/m2
Да забеляза някъде да пише че става за шпакловане?
Стефан - майстор
Тани написа:
Кой Малоумник(с главна буква) ти препоръча шпакловане за финишно покритие с СМ11 .А ти защо се съгласи! Не четеш ли форума?
Тани, какво има да се чудиш? Не разбра ли, че човека има пари за сарай, но няма собствено мнение, и се доверява на чуждото мнение.
tuninghuman написа:
вече се чудя и какъв цвят да е външната мазилка - а каква да е ... силикатна ли или ... някои да е по наясно с това - марка, вид .. и т.н.
какъв цвят да я направя ??? УЖАС
каква мазилка да използвам? ако направя само на северната стра изолация със стиропор ще сгреша ли.
Тези минералните мазилки - коя фирма, марка, вид бихт еме посъветвали .. да взема ли българска или не? колко оринтиеровъ4но ще ми струва удоволствието да я видя измазана????
Именно затова се получават тия парадокси :lol: Слушат се разни измислени дизайнери, съвети от форуми и се правят кичозни изпълнения.
И друг път съм го казвал, че в моя дом ще живея аз, и ще си го направя по мой вкус. Мога да чуя и друг съвет, но ще го изпълня, ако на мен ми хареса!
Всичко останало е пОказност и куртоазия но новобогаташите.
Извинявам се, ако някой се засегне от поста ми! Но просто не мога да мисля по друг начин.
tuninghuman - специалист
Стефан написа:
Тани написа:
Тани, какво има да се чудиш? Не разбра ли, че човека има пари за сарай, но няма собствено мнение, и се доверява на чуждото мнение.
tuninghuman написа:
какъв цвят да я направя ??? УЖАС
Именно затова се получават тия парадокси :lol: Слушат се разни измислени дизайнери, съвети от форуми и се правят кичозни изпълнения.
И друг път съм го казвал, че в моя дом ще живея аз, и ще си го направя по мой вкус. Мога да чуя и друг съвет, но ще го изпълня, ако на мен ми хареса!
Всичко останало е пОказност и куртоазия но новобогаташите.
Извинявам се, ако някой се засегне от поста ми! Но просто не мога да мисля по друг начин.

... последните 3 седмици беше адски натоварено и нямах време да отговоря на поредната гнусна нападка от по горният член на форумът.

Явно душата ти я малолитражка или си сърдит на света или май просто си някво злобно човече щом не спря да се заяждаш.

Новобогаташ – ето това не го бях чувал ... казах го и пак го казвам ... всичко това ми коства адски компромиси и ужасно много работа 7 дена в седмицата.

Питайки за съвет за цвета не значи че нямам собствена представа, искам да разбера дали има марки, типове, видове и цветове които да избеляват например повече от другите. Някои които е пробвал и е останал доволен от даден нюанс, да даде ценен съвет кои точно да потърся и кои не. Нямал съм мнение – до тук съм я направил на 85 % по мои идеи и виждане след основният проект като външ. Тоалетна и кухня са нещо Което добавих и те допринесоха доста за финалният вид. Много ясно че по мои вкус я правя !!!! Не, не можеш да мислиш по друг начин, ти неможеш да мислиш ... без да се заядеш с някои и освен това да си мислиш че си обективен и прав.

" Мога да чуя и друг съвет, но ще го изпълня, ако на мен ми хареса! " - това звучи като постулат от преди 89г. - стига ама ти наистина ли ???

За толкова месеци – 3 човека на кръст ми помогнаха със съвет, останалото заяждане и иронични подхвърляния.

Модер – никъде не съм видял – посъветваха ме – вътрешно кво толкова като ползвам ЦМ11 имам и една малка част и вън и кво – голяяяяяма грешка, поне да беше дал съвет какво да ползвам – но не.

Ще кажа и защо е с щпакловано с цм11 – нямаше друго под ръка – работи се лесно ,
Става добре , здраво е , равно е. Отгоре мазилката става супер ... други причини ... няма смисъл.

Бях го казал и предният път – майната на заядливците, майната и и на темата, триите я , банвайте ме ако щете. Нито съвети и насоки получих, нито идея за нещо, само тесногърди изказвания ... мерси. Аз ще я завърша и сум горд с това което правя, на 28 години съм всичко по цялата вила правя, организирам и плащам само аз с цената на огромни компромиси и жертви.

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

мисля това да е последната снимка която качвам ... просто не виждам смисъл
Изображение
Последна промяна от tuninghuman на вт апр 08, 2008 1:41 am, променено общо 2 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Я го премести в другия крачол и си гледай твоя живот. Не го хаби да се връзваш на приказки от които никак не зависиш.
Къщето става хубавко. След някоя и друга годинка, като се дооформи и парка :), дърветата като направят корони... еех :) .
marinskikt - специалист
Хубава тема, не я изоставяй!
Аз лично ти предлагам да продължиш, абстрахирайки се от негативните изказвания. Хора и нрави всякакви.

Кажи сега до къде стигна и с какво можем да помогнем, но ако е възможно бъди по-конкретен, че някой път немога да ти схвана въпроса.
tuninghuman - специалист
marinskikt написа:
Хубава тема, не я изоставяй!
Аз лично ти предлагам да продължиш, абстрахирайки се от негативните изказвания. Хора и нрави всякакви.

Кажи сега до къде стигна и с какво можем да помогнем, но ако е възможно бъди по-конкретен, че някой път немога да ти схвана въпроса.

имам още доста пред мен и разбира се имам въпроси, не съм злопаметен и чисто и просто не ме интересуват дребните дразги, имам доста по важни неща за които да се грижа.

в момента мисля за покрив, дали да скачам на Брамак или кои са алтернативите.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=

имам и вътрешни стълби да правя

другото важно е :

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12