ясно, да не си играя значи да запълвам стъпалата отвътре, благодаря
danini написа:няма подпора под сводаПо принцип както казах съм го замислил да шпакловам ,но ми се струва че може да видя зор с димосборника?! по груби сметки от пода до горния край на димосборника около 2,25м от там до предвидения покрив е около1,20м та нагоре още колко според вас?
правилно ти се е сторило малко, но при мен не само заради мястото е такова - като почнах да събирам информация схемите, които гледах ми се сториха ненужно огромни. 53 ширина, 40 в дълбочина, 49 височина на свода
По принцип за свода ми е малко "студио X" направата ,ясно ми е че трябва шаблон от примерно някакво ПДЧ ,ама от там на татък закрепване ,разпределяне и т.н. ако можеш да споделиш някои по-пикантни подробности ще ти бъда благодарен?! А като казах ,4е ми се струва малко имах в предвид моето което за сега само съм начертали съобразил с конкретното място за където е предвидено.
EDI написа:С единични тухли също става, не е задължително да са огнеупорни, издържат си без проблеми.Ако не те мързи, шпакловай всичко вътре.По-добре е гладки стени.Руснаците по техните таблички дават, че при рошави стени сечението на комина трябва да е малко по-голямо, но това е за вътрешни камини.В случая не е болка за умирачка, но с гладки стени ще се подобри тегленето - увеличава се вертикалната скорост на потока, пък и няма да ти задържа сажди или други боклуци.
въпрос към вас По принцип за свода ми е малко "студио X" направата ,ясно ми е че трябва шаблон от примерно някакво ПДЧ ,ама от там на татък закрепване ,разпределяне и т.н. ако можеш да споделиш някои по-пикантни подробности ще ти бъда благодарен?! А като казах ,4е ми се струва малко имах в предвид моето което за сега само съм начертал