• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 56
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
dragozow написа:
Ми те не всички китайци правят боклуци, много от филтрите на марковите маски всъщност са китайски. Просто марката се плаща, за това са оптичните класове и др. .
Драгозов ,ти наистина ли си опитваш да ни убедиш че продаваните от теб китайски маски и Speedglas имат тройна разлика в цената, единствено и само защото Speedglas е марка ....! :?: :-D
dragozow - майстор
Ти знаеш ли тук колко хора имат Speedglas? Със сигурност са по-хубави, но в никакъв случай 3 пъти по-хубави. Повечето чорбаджии им се изправя косата като чуят 400 лв за маска на работника. В офроуд форума има няколко човека, които имат хубави китайски и маркови и казват че ако трябва пак да купят ще е китайска. Те го казват, не аз. Ето един пример с маска на Esab, която струва колкото две китайски:

http://elektrik90.com/?item=668&group=37

С какво отстъпва на китайската? Диапазона на затъмнение, оптичния клас, големината на визьора, невъзможността да се изключи соларното стъкло, гаранцията, и не мога да видя, но батерията вероятно е капсулована. Ето и параметрите на "лошата" китайска:
Изображение

Модела на Speedglas за около 330 лв е по-хубав от китайската, но не повече от 10%. За сметка на това струва 300% повече. Имам при мен 13 - 14 модела маски, всякакви, имам възможност да гледам, сравнявам и т.н. Те и Ферари правят хубави коли..
juvesan - специалист
Всъщност, проблема с кЕтайските стоки най често се корени в съмненията, произтичащи от годините и често "верни с оригинала" - наистина ли китаеца има параметрите, описани в спецификацията на продукта, или са "ей така" #-o. Но, с годините, инженерното остаряване и фактът, че стожерите в бранша ( говоря принципно) започнаха да послъгват , а китайците започнаха да правят всичко за всички, вече не може да се каже кой за какво се бори и за какво иска пари ... Накрая става така, че на мен често ми купуват Хилти ( които имам за много сериозна фирма) и все пак , като прочета , че е правено в Китай се чудя - да го приема, че е прекрасен инструмент или да се съмнявам, защото все пак го е правил човек с цепки за очи :weedman:
dragozow - майстор
Проблема е неясния произход и това че търговците внасят най-евтините модели, вместо да внесат малко по-скъпи и да обясняват на клиентите какви са предимствата. Ако е Хилти няма значение къде е правено, страната на произход вече не е гаранция за качество. Например продавам помпи Grundfos и много рядко са с произход Дания, но това не влияе на качеството.
juvesan - специалист
продавам помпи Grundfos и много рядко са с произход Дания, но това не влияе на качеството.
Оффтопик: ние сме дистрибутори на Данфос и знам за какво говориш :drinkers:
По темата: Вероятно за внесената стока е така, обаче инерцията е важна.... Особено с маските - там се говори за някакви части от секундата и други неизмерими в реални условия параметри от здравословно-важно значение... трудно се взима решение тогава. Не е като да натиснеш машината - хилти или не и да може да заявиш на часа" бива я" или "пълен боклук"....
gogo7777 - майстор
От моя скромен опит ще ви кажа, че соларните маски не са удобни за работа на открито. Две строших, една подарих, една ми откраднаха......а пък една още се търкаля някъде в гаража. Свикнал съм с обикновенна стъкло № 9 и нищо не може да ме накара да сложа отново соларната. Въпрос на навик.
koveslav - майстор
Гого,защо не са удобни-на открито сензорите ли грешат?
koveslav - майстор
Добре-в цялата тази бъркотия на пазара,аз едно не можах да разбера.Ако някой напише нещо за стоката,било то клас,мощност и т.н.,ние просто трябва да платим за това писание и толкова.Тези опасни за здравето техники нямат ли някакви сертификати,стандартизации,одобрения и т.н.Има цели списъци с неодобрени детски играчки,ами с нашите "играчки" никой ли не се занимава,да ни успокои по въпроса кое става и кое не.Ами сиртификатите за електрожени-при работа с нелегитимна машина се отнасят глоби,а пък ако стане беля....изгорял си като факла.И винаги е виновен този без нужните документи....Ако утре сложа някой и друг диоптър по вина на маска,или недай си боже това се случи на човек,когото съм наел и работи с мое оборудване....тогава каквито и класове да пишат,все тая.Поне елементарни гаранции,някакви изпитания и стандартизации няма ли?!Аз съм заварявал и с опушено от мен стъкло,но.....2014г. е вече!!!
dragozow - майстор
Има декларация за съответствие и CE, без тях не би трябвало да се продава в Европа. У нас обаче може, защото няма контрол, в Германия вероятно няма да минат още на митницата.
pansim - майстор
Даааа...декларация...съответствие....на кой у нас му пука??????? Декларация издадена в незнаен китайски гараж...
В Китай за стока която НЕ се продава на вътрешния пазар, ще ви издадат каквото си искате!
Колко от инверторите продавани масово по сергии и пазари и не само там, отговарят на написаното...
И то да бяха само заваръчни машини...ами ...не е за приказване.
Ама нали върви търговията...карай...

Драгозов - не визирам твоите стоки!
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 56

Тема "Маски и шлемове за заваряване-всичко за тях и избор на маска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: