• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 62
Всички въпроси за вилата.
jinio - специалист
Ето и размерите на скарата, на металните шини мисля да заваря три стъпки, за да може решетката да се мести спрямо топлината. Ако има някой други предложения моля да ги сподели преди да съм започнал с зидането.

Прикачен файл

ffffff.JPG
big_death - специалист
Не че съм спец, ама не може ли скарата да влиза във самите фуги на тухлите , да речем на всеки ред да слагате по една летвичка с дебелина 1 см. ,за да стане хем като фугирана зидария, хем да може да влиза там и скарата .Тва е само предложение де . :partyman:
jinio - специалист
big_death написа:
Не че съм спец, ама не може ли скарата да влиза във самите фуги на тухлите , да речем на всеки ред да слагате по една летвичка с дебелина 1 см. ,за да стане хем като фугирана зидария, хем да може да влиза там и скарата .Тва е само предложение де . :partyman:
Мислих този вариант, но втория и третия ред идват много високо или поне така ми се струва.
jinio - специалист
Днес приятеля който прави барбекюта дойде и ето резултата. Каза ми, е тухлите за пещта ще ги зида по дължина, а не по широчина и така идва с размери 83х72. Добре ли е като големина или да мисля за разширяване?

Прикачен файл

Снимка0043.jpg
gechev - специалист
jinio, обади ми се. Ще ти подаря 3 чувала с термоизолационна замазка за измазване на пеща. Няма да бяга топлината.
stiv1961 - майстор
jinio написа:
Добре ли е като големина или да мисля за разширяване?
Добре, продължавай в същия дух :supz:
jinio - специалист
gechev написа:
jinio, обади ми се. Ще ти подаря 3 чувала с термоизолационна замазка за измазване на пеща. Няма да бяга топлината.
Мерси много и сигурно ще се възползвам от предложението ти, въпреки че за изолация ми казаха да използвам пясък и глина.
jinio - специалист
stiv1961 написа:
jinio написа:
Добре ли е като големина или да мисля за разширяване?
Добре, продължавай в същия дух :supz:
Тенкю, тенкю пипъл, за подкрепата!
stiv1961 - майстор
gechev написа:
Тази изолация за външно измазване ли е? Аз моята отвътре не съм я мазал с нищо, на тухла е. Така се ориентирам кога пещта е загряла- като побелеят всички тухли време е за пъхане на тавата :)
gechev - специалист
За външно. Издържа на висока температура. Ще държи пеща по дълго гореща.
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: