• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Елементарно Уотсън :wink: , първо помпите ти ще бъдат с електронно регулиране на дебита , второ има диференциални байпаси , трето има изключване на помпата след като се изключат всички ел задвижки :wink: -така кажи че инсталацията ти ще пръщи от екстри :wink: .
filmatoplo написа:
:) Елементарно Уотсън :wink: , първо помпите ти ще бъдат с електронно регулиране на дебита , второ има диференциални байпаси , трето има изключване на помпата след като се изключат всички ел задвижки :wink: -така кажи че инсталацията ти ще пръщи от екстри :wink: .
Точно това имах предвид и аз като попитах, за да не се предоверявам на само на електрониката и ми се искаше да има и нещо механично за всеки случай. Тъй като не съм наясно с тези джаджи аз имах предвид чисто механично окъсяване на подаващата и връщащата, с тръба с по-малко сечение, идеята ти за диференциален байпас ми хареса, но ако може да уточниш как точно се монтира и къде да е поставен в схемата?
Да попитам и за начина за изпълнение на инсталацята? Поради спецификата на мястото където ще се монтира котела колекторите ще са по-ниско от изходящата тръба на котела, кой от двата варианта на прокарване на тръбите е по добър за работата на инсталацията??

Прикачен файл

shem.jpg
shem.jpg (60.94 KиБ) Видяна 2045 пъти
Последна промяна от maveric на нед юни 08, 2014 5:29 pm, променено общо 1 път.
jorkataG - специалист
Колега Маверик и двата ти варианта са идентични. Вариантите за свързване са последователно или паралелно/успоредно. При теб е успоредно разликата ти в двете схеми е начина на поставяне на главната тръба. И за какво са ти толкова помпи сложи само една по голяма и след нея разпределител
  • 1
  • 2

Тема "Изграждане на парно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: