Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
mitko64 - майстор
Да попитам и аз в темата. Имали някой впечатления от инверторните електрожени на Holzmann? Гледам в Германия са на прилични цени, вероятно са китайци. Тука имат някакви вносители, но само на дърводелски и кантиращи машини.
agj - майстор
Марката Holzmann ми е абсолютно непозната!Но пък гледам че имат доста голям асортимент,и като за стоки предназначени за немския пазар предполагам че ще са с добро качество!Гледам че ги продават и в Лидл !В тукашния обаче не съм ги виждал !Важното е да имат гаранционен и след гаранционен сервиз. Не знам кой точно модел ще купуваш ,но не е лошо и да има възможност за проба ,защото гледайки ето този модел http://www.lidl.de/de/holzmann-maschine ... 00/p101047 въпреки че са предназначен за немския пазар да не се окаже че функционалността на втория потенциометър е абсолютно ненужна като при ето този модел http://www.argo-market.com/Products/Details/1325!
mitko64 - майстор
Очертава ми се ходене до Германия, та се чудя какво да си подаря- оберфреза или инвертор. но явно гаранционното и извън гаранционно обслужване е много важен елемент при тези инвертори та ще поумувам. Благодаря за съвета!
Sharkolia - специалист
mitko64 написа:
Очертава ми се ходене до Германия, та се чудя какво да си подаря- оберфреза или инвертор. но явно гаранционното и извън гаранционно обслужване е много важен елемент при тези инвертори та ще поумувам. Благодаря за съвета!
Да речем така ,днес Китайците работят така ,че докъто е в гаранция 2 години да бачка ,на уречената дата след 2 години се скапва. Така ,че най-добре търси техника ,която би могъл да ремонтираш в БГ!
С гаранция винаги е по-добре обаче :)
komstiza - специалист
И аз се загледах в дърводелските на Holzmann ,ама съм сигурен на 99% че са китайски,поне повечето.Така че може би и с електрожените е така.
koveslav - майстор
Абе друго си е да имаш повече копчета на машината,иначе е скучно :D
kuger - майстор
koveslav написа:
Абе друго си е да имаш повече копчета на машината,иначе е скучно :D
Мисля, като си взема инвертор, да заварявам с него, не да пиша :-D
:partyman:
koveslav - майстор
kuger написа:
Що бе,колега.Като няма много копчета,няма извинение за лоша заварка.А пък като е по-така машината,тогава се казва "Абе не мога да и свикна още с настройките" и всичко е ок.Друго си е то,не ми разправяй! :D :D :D
kuger - майстор
koveslav написа:
kuger написа:
Що бе,колега.Като няма много копчета,няма извинение за лоша заварка.А пък като е по-така машината,тогава се казва "Абе не мога да и свикна още с настройките" и всичко е ок.Друго си е то,не ми разправяй! :D :D :D
Е, и аз обичам да бъзикам, настройвам, чопля, но когато ще заварям, ще заварям.
Нашия майстор-заварчик, като видеше "майсторска" заварка имаше един лаф - Кой е с...ал тука?
Аз, мисля, че мъъничко по-добре от ср...не ми е майсторлъка, ама и с копчета да се занимавам ще ми дойде в повече.
Малко OFF: Навремето, кога още работех /производство на азот и кислород/, при основен ремонт на фабриката се наложи да се ползва някакъв апарат за специални заварки /при нас всичко беше "бяло" и "цветно"/. Та тази машина с размери на два хладилника имаше копчета и потенциометри колкото на клавиатурата, от която пиша. Как се оправяше тоя човек, още не ми е ясно. Ама за всяка работа си има майстор!
Отплеснах се #-o Я, по-добре :partyman:
iivanov - майстор
kuger написа:
но когато ще заварям, ще заварям.
Хм, зависи какво ще завариш. Така че, в името на семейното огнище, обаждайте се , като се прибирате . :-D

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: