• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 46
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Stefan2000 - специалист
Ох, сега пък ме подплаши с тия взломаджии. Ама си прав.
Щеше ми се да се спира всичко, но ще трябва да се преосмисли.
Вероятно само за контактите. Фризери не са предвидени.
Иначе, както писах и в другата тема, мисля да сложа всепак и дефектнотокова защита.
Не че тук в къщи има, но като се прави нещо, да е както си му е реда.
dolli - специалист
Следя тази тема почти от година, препрочетох я поне 5 пъти. И всеки път когато я чета и разглеждам снимките, не спирам да се възхищавам. Страхотна къща, носи усещане за топлина, уют и лека нотка на носталгия по едно отминало време. Такава къща може да построи само човек с широка душа и чисто сърце. Жив и здрав да си, Стефане, и най-малко сто години да я ползваш тази красавица.
Stefan2000 - специалист
Благодаря за топлите думи!
Ако трябва да напрява "лирическо отклонение" от същноста на темата :) и да отговоря, бих казал за себе си, че в едно сте абсолютно в десятката.
Носталгичното настроение.
Не знам, но много често акъла ми е в миналото. Харесвам стари вещи и събирам такива. Имам ретро кола. Слушам по-стара музика. Интересни са ми старите снимки. Любим сайт ми е "Изгубената България". Въобще, имам чувството, че всичко старо си има свой живот, своя душа и носи отпечатъка на хората които са го ползвали.
Колкото до останалото, чак пък толкова, не съм съвършен [-X
Caxo - специалист
Хахахах, все едно, че описваш мен (като изключим музиката) :) Сори за спама, но каква ти е колата ?
Stefan2000 - специалист
Тази. И тя е DIY. Самоче съм я замръзил покрай тоя проект.

Прикачен файл

Opel.jpeg
Opel.jpeg (5.65 KиБ) Видяна 3288 пъти
PCL82 - майстор
Stefan2000 написа:
Благодаря за топлите думи!
Ако трябва да напрява "лирическо отклонение" от същноста на темата :) и да отговоря, бих казал за себе си, че в едно сте абсолютно в десятката.
Носталгичното настроение.
Не знам, но много често акъла ми е в миналото. Харесвам стари вещи и събирам такива. Имам ретро кола. Слушам по-стара музика. Интересни са ми старите снимки. Любим сайт ми е "Изгубената България". Въобще, имам чувството, че всичко старо си има свой живот, своя душа и носи отпечатъка на хората които са го ползвали.
Колкото до останалото, чак пък толкова, не съм съвършен [-X
Сефане и аз съм като теб. Харесвами да виждам истински направени неща, каквито са старите оцелели до наши дни. Много от тези неща многат да се ползват актуално и днес, с други само връщаш времето назад, към времена, за които си предсавяш, че е било по-добре.

Това е проблемът, като не намираш това което търсиш в настоящето или в близкото бъдеще го търсиш в миналото с идеята да го направиш бъдеще.

Дали е по-добре да живееш сега или да живееш сега във собствен свят взет от миналото? Май баланс му е майката.

Един приятел ме попита ти матералист или конструктивист си? Аз го пололих да разясни. Материалистът казва, че битието определя съзнанието, а конструктивистът казва, че съзнанието моделира битието. Аз му отговорих, че и двете посоки са валидни в различни моменти.
Успех и създавай бъдеще, което ти харесва, а матерал взимай от всички времена, които ти харесват!
Martin.P - специалист
Стефане, как са нещата при тебе?
Откри ли сезона вече?

Аз лично чакам с нетърпение, да видя как ще продължиш с това бижу нататък...
Stefan2000 - специалист
Ами, че сезона съм го открил, да. Само че нищо съществено не съм отметнал. Много дъждовни дни, повече служебни ангажименти със съответно по-ниско заплащане. Та така.
Вече 2 пъти се налага да кося тревуляците. Вчера пак с това се занимавах, само че ме нажилиха пчели. Та снощи вдигнах малко температура и не можах да спя. Много интересно състояние, спи ми се, но в същото време съм и превъзбуден и не мога да заспя. Сега съм по-добре, малко ми е отпаднало.
Та по същество. Този сезон ме посрещна с паднал дувар, точно до входната порта. Така и така имах планове за тази част, и сега се занимавам с огради. Редя камъка с циментов разтвор. Лошото е че по протежение на цялата улица е такъв дувар, и вече на много места е тръгнал. Един ден ще трябва да се прави изцяло.
jorkataG - специалист
Поздравления за това което си сътворил. Имам един комшия който си направи къща в стар стил с планове на къща от тревненския балкан. Ще стане ОЩЕ по КРАСИВА ако намериш плочи за покрив и най вече кой да ти го направе защото не се покрива така лесно с плочи. Още веднъж ПОЗДРАВЛЕНИЯ.
Stefan2000 - специалист
За нашия край не са характерни тикли. Просто няма такъв камък.
Доставка от не знам къде си, и реденето, биха оскъпили проекта доста. Докато с керемидите се справям и сам.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 46

Тема "Реплика на стара Балканска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: