Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
pansim написа:
3. Комбо машина лично мен не ме кефи особено. Имам си причини за това...китайското управление, обикновено е силно недоклатено за различните режими на работа. .
А ако не е с китайско управление?
kuger - майстор
agj написа:
А ако не е с китайско управление?
Че с какво друго?
pansim - майстор
Колеги, да не започваме отново дразгите...до колкото разбрах, koveslav търси евтина машина.
Ако не съм разбрал добре, моля да бъда извинен.
agj - майстор
Всички комбо машини са като всесезоните гуми......! :)
koveslav - майстор
Мисля,че си поставих правилно въпроса-това,което успявам вече 6-7 месеца с малкия инвертор,искам да го правя апарата с посочени параметри.Но да има и повече възможности относно видовете заварки.Стойността на машината е около 900лв без ДДС и поне по име не е китайска.ПВ при 20 градуса за СО е 85% според писанията.Ако при 30-35 градуса направи 30-40%,всичко ще е ОК.При по-висока температура моето лично ПВ е по-ниско от на апаратите :D Интересува ме по-конкретно-ако дадена заварка я изпълнявам с обмазан електрод примерно на 80A,дали и при МИГ ще се изпълни достатъчно добре на същия ток,или е нужен по-голям.Съответно и аз ще си направя изводи за нужната ми мощност.Тук търся информация от практиката на колеги с опит,а не от рекламни брошуриИзработваме малки конструкции и детайли,като основно работим черна железария.Понякога се монтират по тях разни фини декоративни елементи,за което пък епизодично се оказа полезно ВИГ заваряването.Това е всичко- нямам нужното натоварване на техниката,нито правя отоговорни заварки,за да купувам три отделни специализирани машини.Малкото електроженче ще остане щатно в багажника на колата и би трябвало всичко да е ОК.
agj - майстор
koveslav написа:
Интересува ме по-конкретно-ако дадена заварка я изпълнявам с обмазан електрод примерно на 80A,дали и при МИГ ще се изпълни достатъчно добре на същия ток,или е нужен по-голям..
Не, не може да се изпълни със същия ток !Ще ти трябва доста по голям !
Ако например основния матирал е около 3мм. при ММА ще трябва да го завариш с ток в рамките 65-100Ам , то при МИГ/МАГ за същият матирал ще са ти нужни минимум 140-150 Ам.
kuger - майстор
pansim написа:
Колеги, да не започваме отново дразгите...до колкото разбрах, koveslav търси евтина машина.
Ако не съм разбрал добре, моля да бъда извинен.
Не се заяждам, просто в България трудно се намират свестни части.
koveslav - майстор
agj написа:
koveslav написа:
Интересува ме по-конкретно-ако дадена заварка я изпълнявам с обмазан електрод примерно на 80A,дали и при МИГ ще се изпълни достатъчно добре на същия ток,или е нужен по-голям..
Не, не може да се изпълни със същия ток !Ще ти трябва доста по голям !
Ако например основния матирал е около 3мм. при ММА ще трябва да го завариш с ток в рамките 65-100Ам , то при МИГ/МАГ за същият матирал ще са ти нужни минимум 140-150 Ам.
Отговор в ето такъв смисъл исках да чуя,благодаря за което!Т.е. ако ми се наложи да работя материали 4-5мм дебелина,то тази машина ще се пържи на максимум при СО режим.Правилно ли съм разбрал?!
agj - майстор
koveslav написа:
Отговор в ето такъв смисъл исках да чуя,благодаря за което!Т.е. ако ми се наложи да работя материали 4-5мм дебелина,то тази машина ще се пържи на максимум при СО режим.Правилно ли съм разбрал?!
:2thumbs:
koveslav - майстор
Добре,де! Давайте,моля ви идеи тогава за СО,мин 180А.Искам нормално работещ апарат,без излишни изхвърляния и екстри,но с гарантирана поддръжка.За ММА и ТИГ мисля,че знам точно какво ще ми трябва.Ако трябва,марките на ЛС,но какви са мин. смислените вложения,за да се каже,че ще се работи нормално.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: