• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 1144
Нека намерим най-тънките цени.
vladilen - специалист
jekasus написа:
vladilen написа:
http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... 01500%20A1
с това пробвали ли сте да режете алуминиеви профили
Имам скромен Райдър с диск 80 зъба, точно за рязане на ал.пофили го ползвам :-D
днес се разходих до няколко места и не открих
търси се 210мм с отвор 30мм, ценови диапазон <20-30лв
предложения и от къде?
Chefo77 - майстор
vladilen написа:
днес се разходих до няколко места и не открих
търси се 210мм с отвор 30мм, ценови диапазон <20-30лв
предложения и от къде?
Ами ако беше споменал откъде си, можеше и да те насочим. Да не си от неразбралите, че София НЕ Е ЦЕНТЪРА НА ВСЕЛЕНАТА!
Сасунци Давид продават 2 варианта дискове на Ферм за дърво с такива параметри на цена около 20 лева. Вероятно ще имат и за алуминий на подобна цена.
klomo - специалист
Аз така и не разбрах има десни и леви спрямо ръката , с която работиш?
tarlyo - специалист
Десни и леви спрямо използваемото парче ламарина.
klomo - специалист
Малко кофти се получава финасово :?
Като режеш ( при десничари ) гледаш лявото парче понеже дясното се пада покрито от ръката и ножицата, няма пълен зрителен достъп.
Два комплекта ключове и и едни леви ножици за ламарина, моля! :-D
Тани - модератор
Лява и дясна в зависимост от това накъде искаш да изрежеш радиуса на закръгление! Дали ще държиш ножицата с лявата или дясната ръка, няма значение!
stan73 написа:
Тани, на кой производител или поне бранд са тези ? Харесва ми как работят...
И още един въпрос: От изнесеното инфо по-рано - тези ножици би трябвало да се водят леви, но пък те правят прекрасен прав срез, как така ? (аз нямам нищо против де, точно такъв модел би ме радвал повече, струват ми се по удобни, ако това което режеш е на "земята")
П.П. Май пак ще стане пак като с чуковете - възнамерявах да си купя един, но като видях изработката, а производителят ADW и си тръгнах с по един от трите вида...

Ами честно казано, няма никакви надписи по тях. По спомен май са Hardy , но може и да бъркам. Бяха 15-20 лв. Не са нито леви нито десни, а се водят пеликан. Различното при тези ножици е, че едната челюст се намира от другата страна на сряза, а и ДВЕТЕ дръжки на ножицата се намират от горната страна на ламарината. Ако изгледаш още веднъж клипа, ще видиш, че обръщам профила, за да се види. Именно затова са удобни, за рязане на дълги парчета ламарина, защото не се налага да огъваш отрязаното парче ламарина, за да има от къде да ти минават дръжките и съответно ръката. Относно видовете ножици, които да си купиш - аз се справям с едни прави и тези пеликаните. Ако ти се налага да режеш заобляния с малки радиуси, ще са ти необходими и едни леви и едни десни.
inspo написа:
Тани написа:
...Инспо, ножицата на бай Ризо, може ли да се справи с този прав и дълъг ряз и смяташ ли, че ще ти е по-удобно с нея? За по-леко, няма да питам, защото вече знам отговора (виж в коя част съм хванал дръжките)! За щипане по корема с ножицата в клипа, ще трябва доста майсторлък , креативност и ... корем :partyman:
Гипсокартонджия показва на тенекеджия как се реже ламарина... :-D
Нямам намерение да убеждавам никого в каквото и да било.
Всеки има право на лично мнение.
Инспо, ако още веднъж прочетеш поста ми, особено това в червеното, ще видиш че не ти обяснявам , а те питам!
Никога не е късно да науча нещо ново и никога не ме е било срам да попитам! Все си мислех, че идеята на форума е всеки да сподели знанията и опита си , а не да си ги мерим! Явно и в това бъркам! Една и съща задача може да се свърши по няколко ПРАВИЛНИ и доста повече неправилни начина! Ако смяташ, че рязането с ножици пеликани е неправилно, спокойно можеш да се обосновеш и да предложиш по-добра алтернатива. Или без да се заяждаш, да покажеш И твоя правилен начин! Това знам, това споделям! Моля сподели и ти своя опит, за да си полезен за останалите! Нали за това сме се събрали , а не да се делим на такива и онакива!

ПП Относно ножиците на бай Ризо - шапка му свалям на човека! Вярвам, че наистина работи качествено! Коментара ми беше точно за конкретните ножици от снимката като тип ножици, а не като качество на ножиците! Почти съм сигурен, че прави и от този модел -
Прикачен файл:
Ножици пеликан.jpg
Ножици пеликан.jpg (35.76 KиБ) Видяна 2155 пъти
Те вече, СПОРЕД МЕН, ще са по-подходящи за дълги прави срезове, от онези на предишната снимка!
comunikator - специалист
Айде взех едни накрайници,едни резачки и един пистолет за топъл въздух.
Накрайниците ги пробвах не са меки,ножицата реже добре.
stan73 - майстор
Накрайници имам от предният път - добри са.
Ножиците също са добри, произведени са от Овим (за съжаление не са ADW, но пак стават). Лични впечатления: режат добре даже тънък лист хартия, картон, тънка ламарина (капак от консерва). Сравних със старата садо/мазо ножица - тя нищо от това не може да отреже.
А акумулаторната бормашина/винтоверт (с препуциум) този път е производство на Гризли ! (доста радва)

П.П. А така наречените "леви" ножици, съвсем спокойно си режат и направо.
angel_ov - специалист
Ножиците ги върнах. За да режеш на цялата им повърхност трябва с две ръце. Или аз нещо не съм направил както трвбва :?
nikolson - майстор
Знаех си, че ключовете ще свършат. По-принцип тия оферти за един ден са най-изгодни. Осем ключа, шеснайсет размера за 12лв. ...няма прости хора. Сега ще чакам Михаля :axe:
Иначе пистолета го заприходих. Пише за непрекъснат режим, ще я видим тая работа.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 1144

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: