Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gechev
- специалист
51 мнения в "изолация на покрива с ISOTEC"
Tsilkov
- майстор
Голямото разстояние между молекулите и липсата на конвекция. При полиуретана заради химичната реакция и затворената клетъчна структура това не е въздух (ако те влече можеш да четеш из нета много - мен не ме влече защото не произвеждам изолации). Има топлоизолационни панели(предназначени за строителство) с ламбда 0,004W/mK.
gechev
- специалист
Чети приятелю Цилков.
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0% ... 1%82%D1%8C Има физика. Има Фурие и закон. И това 0,004 е вакум. И на Hristian78 му празен джоба за таквиз ламбди. Егати измамниците. Ламбда 0,023, а на въздуха 0,025.
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0% ... 1%82%D1%8C Има физика. Има Фурие и закон. И това 0,004 е вакум. И на Hristian78 му празен джоба за таквиз ламбди. Егати измамниците. Ламбда 0,023, а на въздуха 0,025.

8180
- майстор
Tsilkov написа:Голямото разстояние между молекулите и липсата на конвекция. При полиуретана заради химичната реакция и затворената клетъчна структура това не е въздух (ако те влече можеш да четеш из нета много - мен не ме влече защото не произвеждам изолации). Има топлоизолационни панели(предназначени за строителство) с ламбда 0,004W/mK.Не ми се щеше да се бутам между специалистите, но аз поне се нуждая от някаква аргументация за горните твърдения. Ако авторът "не го влече" аргументацията - някой друг.
Иначе твърденията остават да висят в "не въздух", вакум или каквото там.

Склонен съм да се съглася с другото уточнение на автора:
Tsilkov написа: Тия панели (като всички други индустриализирани методи) са замислени като система за сгради с голям обем, а не за строежчета по 200-300-500 квадрата.С уточнението, че при визираните обекти с голям обем целта е да се огради пространство за "правене на пари", а не за пестене - там сметката е друга.
Оставам скептичен към обсъжданото приложение на панели ПОД 100мм. Въпреки изложените доводи, се съмнявам,че биха се постигнали дори нормативните изисквания, а допълнителната ТИ е трудна и обезсмисля избора.
Може и да греша - не съм проектант.
Отдавна не се ровя във форума, защото вече приключих със строителството, но един приятел, на който препоръчах ISOTEC, ми каза да видя какво пише за това, което съм му похвалил. Аз не разбирам много от ламбди и други подобни, защото не ми е това работата, но от 2008 година има покрив с тези панели и за тези години съм убедил седем мои приятели да ги използват и всички те са доволни от това, което се получава като ефект. Моят покрив е обитаем и лятото не се усеща напичането, а през зимата ми се запазва топлината, а за шест години минаха и много студени зими и много горещи лета. Имам приятели с тавани без изолация и мога да направя разликата. Изолирал съм и стените отвън и засега никъде не съм видял да има мухал. Трябва да ви кажа, че когато нещата се направят качествено, човек си спестява много ядове за в бъдеще.
Може би в момента покрив с ISOTEC би излязал малко по-скъп отколкото по другия начин, но през 2008 цените на материалите и труда бяха толкова високи, че с панелите ми излезе дори по-евтино. Но и днес мисля, че качеството си заслужава цената, нали знаете има кренвирши по 3 лева, но има и по 6 лева и всеки знае защо.
Всъщност тази система мисля, че е за по-малки покриви и като я гледам си е баш за къщи. Нали отгоре се слагат керемиди.
Християне питай, каквото те интересува и ако мога ще ти отговоря.
Може би в момента покрив с ISOTEC би излязал малко по-скъп отколкото по другия начин, но през 2008 цените на материалите и труда бяха толкова високи, че с панелите ми излезе дори по-евтино. Но и днес мисля, че качеството си заслужава цената, нали знаете има кренвирши по 3 лева, но има и по 6 лева и всеки знае защо.
Всъщност тази система мисля, че е за по-малки покриви и като я гледам си е баш за къщи. Нали отгоре се слагат керемиди.
Християне питай, каквото те интересува и ако мога ще ти отговоря.
Hristian78
- помощник
Slavi74 кажи ми ти какъв панел си си сложил - полиуретан или екструдиран полистирол? А каква дебелина? Лятото налага ли ти се да пускаш климатик, не напича ли покрива? Има ли голямо количество, което се изрязва и хвърля при монтажа?Кой ти ги монтира панелите?Как затвори покрива отвътре, защото и моят ще е обитаем? Казват, че при покрив с ISOTEC двете изолации - на покрива и на стените се срещат и така няма термомост и конденз, вярно ли е? При теб получи ли се така? Имали някакви по-скъпи консумативи при монтажа? А с плащанията имали някакъв проблем, защото от фирмата искат аванс при даване на поръчката?
Vadim мисля, че или не се разбираме какво говорим, или нещо не ти е ясно. Като говорим за пари и дишане, представи си, че живееш в блок и съседът ти отгоре си е сложил балатум или ламинат, които също спират циркулацията на парите. Мислиш ли, че всички хора с такива съседи имат проблеми с парите, или пък специално отварят прозореца, за да нямат мухал? Конденз става като се срещнат топлия и студения въздух. Когато топлоизолацията на покрива ти е добра, температурата отдолната страна е като стайната и конденз няма. Проблеми се получават, когато останат някави празни пространства между изолацията и гредите и там се срещат топлия и студения въздух. Нали винаги под ватата слагат пароизолация, така че покрива винаги е затворен, но това не е проблем. Всъщност мисля, че на сайта на ISOTEC са сгрешили, защото и самия полиуретан не поема влага, тъка че самият той е пароизолация, а алуминия е допълнително. Затова по покривите най-удачно е да се ползват полиуретан или екструдиран полистирол, защото не поемат влага.
Растоянието над топлоизолацията, за което пишеш е всъщност височината на профила върху който лягат керемидите и на практика така се замества двойната летвена скара. От там се оттича водата ако премине някъде през керемидите, а наистина става и вентилация, та нали затова се прави вентилируемото било, което изискват всички производители на керемиди.Незная дали слагането на топлоизолация кара керемидите да правят конденз. Аз мисля, че тове се получава от затварянето на покрива с плътна обшивка. Едно време като е имало само греди, летви и керемиди, вентилацията е била перфектна, но и таваните са били необитаеми.
Ако човек добре си сметне дължината на сачака, може да не се наложи да реже керемидите, а да завърши на цяла керемида. Ако се наложи да поставя нещо за последния ред керемиди, се продават такива профили, като на панелите, които се слагат горе при билото. Чудя се дали наистина си работил с тези панели, щом незнаеш тези основни неща?
Vadim мисля, че или не се разбираме какво говорим, или нещо не ти е ясно. Като говорим за пари и дишане, представи си, че живееш в блок и съседът ти отгоре си е сложил балатум или ламинат, които също спират циркулацията на парите. Мислиш ли, че всички хора с такива съседи имат проблеми с парите, или пък специално отварят прозореца, за да нямат мухал? Конденз става като се срещнат топлия и студения въздух. Когато топлоизолацията на покрива ти е добра, температурата отдолната страна е като стайната и конденз няма. Проблеми се получават, когато останат някави празни пространства между изолацията и гредите и там се срещат топлия и студения въздух. Нали винаги под ватата слагат пароизолация, така че покрива винаги е затворен, но това не е проблем. Всъщност мисля, че на сайта на ISOTEC са сгрешили, защото и самия полиуретан не поема влага, тъка че самият той е пароизолация, а алуминия е допълнително. Затова по покривите най-удачно е да се ползват полиуретан или екструдиран полистирол, защото не поемат влага.
Растоянието над топлоизолацията, за което пишеш е всъщност височината на профила върху който лягат керемидите и на практика така се замества двойната летвена скара. От там се оттича водата ако премине някъде през керемидите, а наистина става и вентилация, та нали затова се прави вентилируемото било, което изискват всички производители на керемиди.Незная дали слагането на топлоизолация кара керемидите да правят конденз. Аз мисля, че тове се получава от затварянето на покрива с плътна обшивка. Едно време като е имало само греди, летви и керемиди, вентилацията е била перфектна, но и таваните са били необитаеми.
Ако човек добре си сметне дължината на сачака, може да не се наложи да реже керемидите, а да завърши на цяла керемида. Ако се наложи да поставя нещо за последния ред керемиди, се продават такива профили, като на панелите, които се слагат горе при билото. Чудя се дали наистина си работил с тези панели, щом незнаеш тези основни неща?
Tsilkov
- майстор
Hristian78 гледам си доста запознат със системата - чудя се тогава защо питаш
Имам две предположения:
1. Ти си от ония чешити дето си наумяват нещо нестандартно и си търсят поне един човек да им потвърди/да се зарадва/ да се преклони на решението
2. Правиш си скрита реклама в стил "американска застрахователна/брокерска компания търсеща пенсионери за зарибяване"
Ако е второто си хабиш времето и рискуваш да станеш за смях

1. Ти си от ония чешити дето си наумяват нещо нестандартно и си търсят поне един човек да им потвърди/да се зарадва/ да се преклони на решението
2. Правиш си скрита реклама в стил "американска застрахователна/брокерска компания търсеща пенсионери за зарибяване"
Ако е второто си хабиш времето и рискуваш да станеш за смях

Тема "изолация на покрива с ISOTEC" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература