Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
nasko1 - специалист
Здравейте! Взех си оня ден един водомер и не него има 2 жички. За какво служат тея жички? Според мен са за осветление някво! Ако е за осветление към 220v ли е?
Trifun - специалист
nasko1 написа:
... Ако е за осветление към 220v ли е?
Честно казано, за пръв път чувам за водомер с жички ... :?
Но съвсем искрено те съветвам да не пробваш да пускаш 220 волта по тях !
Водата и тока никак, ама НИКАК не се обичат ! :razz:
MIRRO - напреднал
Наско 1 я даи една снимка ако можеш на този водомер че доста ме зачуди чесно с тези жички.
Takezo Sensey - модератор
Е това вече е голям , майтап ...ако има жички трабва да са поне 3 да има и за зануляване. :lol: :lol: :lol: .....Не пускай ток , моля те да няма после ток , вода електролиза и БУУУУУУМ.Това да не е нещо като пломбажната тел , за пломбирането на водомера.
Тани - модератор
Инсталирали са му подгряваша система , за да не замръзва!

Шегувам се , НЕ пробвай! :-D

Най вероятно има датчик , чиито сигнал се подава на външна електроника!
LazarGanev - "Велик майстор"
Точно така - това е интерфейс - мисля, че е за евентуална бъдеща система за дистанционно отчитане. Има датчик на Хол.
Последна промяна от LazarGanev на пет мар 07, 2008 9:40 pm, променено общо 1 път.
nasko1 - специалист
Ето го. Чудех се дали да му пусна 220v. Като го купувах мислех че е за някво осветление ама не питах да се ... . Кабелчетата излизат от кадето е кръгчето долу в дясно.

Прикачен файл

100_3377.jpg
100_3377.jpg (53.86 KиБ) Видяна 3937 пъти
Trifun - специалист
хммм, аз за кабелчетата продължавам да нямам никаква идея, но пък забелязвам, че този, дето е правил водопроводната инсталация, леееко се е престарал - за какво, по дяволите, са ти 2 спирателни крана ? Този, след водомера, демек левият на снимката, е абсолютно излишен. А също и двете отклонения след този кран, дето отиват с 2 тръби в една и съща посока - наистина ли ти трябват, или просто е имало излишни части и е трябвало да се оползотворят ? :roll:
nasko1 - специалист
Ами аз сам си правя тръбите, за сефте ми е, а що се отнася до крановете на водомера съм сложил и след него, защото в близко бъдеще през него ще минава и водата за етажа (4-тия), а този водомер е на приземния етаж. То по принцип тая вода може да се источи и от някоя мифка но сметнах за по добре да си стои в тръбите. Сега като спра водата от горе се истичат 10-тина литра вода. А за другите 2 крана единия е за вътре в стаята а другия е за вънка, през зимата при нужда да се спира. А за тоя водомер водомер ще се наложи да питам в магазина дето го взех.

Тема "Въпрос за водомер?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: