• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
nv952 - майстор
Колеги днес ходих да си взема застраховката и на връщане се прибирам и минавам през един паркинг близо до блока ми и гледам едно познато картонче в краката ми.Наведох се да го взема и видях че е гражданска.Сега обаче искам да я върна на човека но на картончето пише само номера на колата и номера на застр. полица. Имате ли идея как да го издиря.Другото е че колата не е от бургас а от софия според номера от картончето.
Последна промяна от nv952 на ср юни 11, 2014 6:43 pm, променено общо 1 път.
rositodor - специалист
Ако имаш познати в полицията да проверят номера на колата.А пък дори и да нямаш просто го дай в полицията и те там ще се оправят...
nv952 - майстор
В някое РПУ или в КАТ?
rositodor - специалист
nv952 написа:
В някое РПУ или в КАТ?
Може би в КАТ защото сигурно те разполагат с подходящия софтуер...
8180 - майстор
Похвално е желанието и съпричастността на nv952.
1. Не е на 100%, но мисля, че собственикът би могъл да възстанови загубеното - талонът е само 1 от 3 документа за ГО е талона. Вярно, може да се усети след Акт.
2. В подобен случай (открадната чантичка с документи) установих, че на РПУ не може да се разчита. На въпроса "какво ще стане, ако някой ги донесе?", отговорът беше - "Слагаме ги тук зад стъклото на пропуска". Имаше Лична карта и Шофьорска (с адрес), но чиновникът "нямал практика да ги препраща".
3. Предполагам в КАТ е подобно. Ако се навият да дадат справка по име и адрес, да го издирим тук в Сф. човека, мога да помогна. Някой колега с връзки в произволен КАТ, предполагам също може да спомогне за проверката.

П.П. Това, което Владо предлага не дава съществено ново инфо, но ме подсети.
Първите две цифри от номера на полицата са Код на застрахователя - на гърба са имената.
В някой техен офис може да свършат по-читаво работа - клиент им е все пак.
nv952 - майстор
8180 написа:
П.П. Това, което Владо предлага не дава съществено ново инфо, но ме подсети.
Първите две цифри от номера на полицата са Код на застрахователя - на гърба са имената.
В някой техен офис може да свършат по-читаво работа - клиент им е все пак.
На 08 според гърба отговаря Дженерали застраховане АД
намерих им и офиса в Б-с и се оказа че е на 4 мин пиша от мен според гуглето :) Утре ще кажа какво е станало.
hidrazin - майстор
По принцип издаването на дубликат в част от компаниите е безплатно, другаде струва 1-2-3 лева. Правят ти копие на техния екземпляр и го подпечатват.
Тоя филм съм го играл и беше безплатно. После вместо да си махна старата винетка, в бързината съм си махнал новия стикер за гражданската и така си карах с две винетки четири месеца, докато в Габрово не ме спря един полицай. Оказа се че сме стари познати. Поговорихме си и на тръгване ме посъветва да си махна старата винетка и да си залепя гражданската. :shock: Чак до Ловеч се чудих какво е искал да каже. Гледам докато карам - имам две лепенки. Спрях на една отбивка и тогава разбрах какви съм ги надробил. Този път новата лепенка и талончето за гаранционния фонд ми излязоха към 4 лева. :lol:
:partyman:
nv952 - майстор
hidrazin написа:
По принцип издаването на дубликат в част от компаниите е безплатно, другаде струва 1-2-3 лева. Правят ти копие на техния екземпляр и го подпечатват.
Тоя филм съм го играл и беше безплатно. После вместо да си махна старата винетка, в бързината съм си махнал новия стикер за гражданската и така си карах с две винетки четири месеца, докато в Габрово не ме спря един полицай. Оказа се че сме стари познати. Поговорихме си и на тръгване ме посъветва да си махна старата винетка и да си залепя гражданската. :shock: Чак до Ловеч се чудих какво е искал да каже. Гледам докато карам - имам две лепенки. Спрях на една отбивка и тогава разбрах какви съм ги надробил. Този път новата лепенка и талончето за гаранционния фонд ми излязоха към 4 лева. :lol:
Начи според теб утре да не ходя по разни офиси,ами да бягам към плажа че тук температурите са си само за там. :-D
hidrazin - майстор
Бягай към плажа и не го мисли.
  • 1
  • 2

Тема "Загубена застраховка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: