Нека намерим най-тънките цени.
brum - майстор
От Карнобат няма смисъл. То ще излезне златна тая вътрешна гума :) .

Ще слагам лепенки и ще сложа после от т'ва дето е против пукане на автомобилни гуми. Някаква "гумена" течност дето като стане нещо и веднага запушвала дупките. Преди време ползвахме подобни за колелата и работеше добре.
kuger - майстор
brum написа:
От Карнобат няма смисъл. То ще излезне златна тая вътрешна гума :) .

Ще слагам лепенки и ще сложа после от т'ва дето е против пукане на автомобилни гуми. Някаква "гумена" течност дето като стане нещо и веднага запушвала дупките. Преди време ползвахме подобни за колелата и работеше добре.
Пробваш - разбираш има ли ефект.
В краен случай пълниш с полиуретан и ти друса.
Исках да помогна....
brum - майстор
kuger написа:
...Исках да помогна....
За което голямо благодаря :) . Но да - ще пробвам с лепенки и това за спуканите гуми. Ако не стане - ще се разгледам из София за нова вътрешна гума.
stan73 - майстор
Преди доста време за маунтийн байка бях решил да си купя доста иновативни за времето си, а и скъпи вътрешни гуми с предварително фабрично сложена в тях химия за самозалепването им при евентуално спукване. Мой приятел, който е лют байкър с мнооого опит каза, че не си струва и тези химии не са добри и почти не вършат работа, но аз не го послушах и ги купих. Личен опит: след известно каране (не-много) едната се спука, извадих пирончето, надух я, но много бързо спадна. Всъщност от там докъдето бях отишъл, до нас са към 3 километра или 3 и малко, та се наложи да помпам гумата в крайпътни бензиностанции и гумаджийници поне 3 пъти, за да мога да се прибера, защото постоянно спадаше. Оттогава съм твърдо против химиите за самозалепване на спукани гуми. А всъщност после си я залепих по стандартният начин с изрезка от парче вътрешна гума и зверски яко лепило (лепят транспортни ленти с него) и досега си е добре (въпреки, че напоследък не го карам по здравословни причини)...
tzetzo160 - специалист
Да се похваля, какво сътворихме с един колега. Количката е от старите и от десетки години стои на открито на село. Коша винаги и е бил пробит и е ползвана само за едри неща. Та реших да и вдъхна нов живот. Като конструкция е вечна, само коша е слабо място, но с точната ламарина става като едновремешните. :partyman:

Прикачен файл

IMG_0932.JPG

Прикачен файл

IMG_0931.JPG

Прикачен файл

IMG_0930.JPG

Прикачен файл

IMG_0929.JPG
kuger - майстор
Отлично се е получило, само дръжките да беше направил от дърво, или от по-тънка тръба и набит върху нея маркуч. По-малко ще друса на ръцете, а и сцеплението ще е по-добро.
tzetzo160 - специалист
Мерси! Може някой път да се заиграя повече с дръжките, че не са много ергономични. Старите дървени бяха изгнили, а тези са от тръба от ауспух :)
mitron - специалист
Браво колега уникално е станало кажи каква ламарина и какви материали си ползвал и с какво си я заварвал щото и аз имам 2 за реставриране
tzetzo160 - специалист
Радвам се, че ви харесва! Ламарината е поцинкована, от старата :) 1,2мм дебелина.Щеше ми се да е от по-дебела, пък макар и черна ламарина, но нямах под ръка, може би следващата ще я направя така. А иначе се надявам и тази да изкара доста повече от купешките, въпреки че ще й падне покритието като запремятам камъни и пясък в нея. Заварявана е с телоподаващо и стана супер. С електрожена дори и 2-ка ламарина да бях ползвал не смея да си помисля какво щях да сътворя (не корито, а сито) :-D Като цяло е заигравка, но научих някой друг чалъм от колегата и следващата ще я мъча сам.

Тема "Ръчна количка с едно колело?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: