Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
komstiza написа:
Значи колега ти говориш за раздробяване на плочи колони и т.н.т..Колегата говори за отоплителни инсталации,ВиК което и аз работя.Също така електротехник за вкопаване на контакти.
Говорим за съвсем различни неща,което предполага и съвсем различни машини.

А аз ако работя всеки ден интензивно с такава машина,бих си взел Хилти.Преди да си взема Спаркито,съм работил с такава машина и мога да кажа само положителни неща.
mitko64 - майстор
komstiza написа:
Значи колега ти говориш за раздробяване на плочи колони и т.н.т..Колегата говори за отоплителни инсталации,ВиК което и аз работя.Също така електротехник за вкопаване на контакти.
Говорим за съвсем различни неща,което предполага и съвсем различни машини.

А аз ако работя всеки ден интензивно с такава машина,бих си взел Хилти.Преди да си взема Спаркито,съм работил с такава машина и мога да кажа само положителни неща.
Извинявам се колега, но в сатремежа си да го разкритикувам като кътач, съм изпуснал съществени пасажи от коментарите. Та да обобщя, за плочки, замазки, мозайки, тухли и мазилки е перфектен, за пробиване няма какво да коментирам до Ф32. Извинявам се за двата поста!
reingar-x - специалист
Да обновя темата,приятеля ми се спря на нова машина Milwaukee 950 k,близо 12кг е,втора ръка но не е ползвана има някаква остатъчна гаранция.Лично аз не съм я виждал,но той е правил проба и каза,че е звяр,ако някой има наблюдения за модела да казва сега е момента.
idunno - специалист
Тежка машина, става да кътиш плоча но не става за канал на стената, освен ако не си по- здрав..Лош сервиз.Вървяха на промоция по едно време, като цяло марката е китайска.
marian1 - майстор
ХИЛТИ изгърмяха!
До колкото разбрах правилно, Хилти затвориха врати на сервиза си в БГ. Преместили го в Румъния - Ай честито на ползвателите.......
Не го казвам със злорадство - имам и тяхна машина.
reingar-x - специалист
Днес видях и пипнах машината,действително е доста тежка,но и мощна и това тяло като на бормашина като монтираш бургията ми дойде до кръста.На табелата и пише ,че е произведена в германия,мазането е с грес и няма копче за превключване на режима,става със смяна на инструмента което си е един механизъм по-малко.Това което ми хареса на мен е,че груба,в по-голямата част метална и наистина мощна машина.Удара се усеща не толкова често както при макита и хилти но пък на пробата в един гранитен бурдюр направо ни изуми.Ако това е вярно,че хилти си маха сервиза от България,е поредното доказателство,че не се чупят :lol: но какво да се направи политика на фирмата.Вярно,че имат неща които са много добри особено пробивните и режещи инструменти(всички свредла са ми хилти)но специално за България са скъпчии и надувки.
Да попитам и аз какво е мнението Ви за тези два перфоратора :

Перфоратор Makita HR 2611F - 459лв.
Перфоратор Hitachi DH26PC - 349лв. - на промоция
Хитачито е с по-добри показатели от макита(и доста по-евтино), но дали е с качеството на Макита. Моля хората които са работили или познават добре двете марки да дадат мнение кое е по-добрата инвестиция. Перфораторите ще се използват за направа на ел. инсталации и е добре да издържат на сериозна работа. 100 лв. не са малко пари, но понякога скъпото излиза по-евтино.
Kumay - майстор
За Хитачито нищо не мога да кажа, но за HR2611F толкова пари не мисля, че има смисъл да се дават, пък било то и с AVT/Анти Вибрационна Технология/. По-добре, ако е Макита да потърсиш HR2470. Не знам дали все още се намира по колеги за 329,00. Иначе каталожната е 389,00. Огледай се и за DeWalt D25123K - има го за 359,00 в момента. Също е много корава машина.
В мастерхаус има модел на DeWalt(не си спомням цифрите) с параметри на бош 2-28(3.4 дж.) за около 390 лв., но е чешки. Това има ли някакво значение? И все пак Хитачи струва ли си парите. AVR технологията на Макита е хубаво нещо, но може и без нея. Важното е машината да е добра и да не създава ядове. Четох из руските форуми и там двете марки са на кантар(с лек превес на Макита), но според мен има значение за къде е произведена марката затова предпочитам мнение на българи.
Kumay - майстор
Писал съм го много пъти и пак ще го пиша - няма никакво значение къде е сглобявана машината, а как и с какво! То и Макита преди години идваха да гледат завода в Ловеч, ама предпочетоха да направят нов в Румъния... :lol:
При HR2611F понякога се появява проблем със превключвателя при преминаване. За да няма проблеми съветваме превключването да не се прави в покой, а на минимални обороти.
Това с Джаулите е малко измамна работа! Не винаги по-силният удар дава по-бърза работа. А и някои търговци пишат данните за по-стари модели по старата таблица/по-високи :-D /

А всъщност за каква работа ти трябва перфоратор?

Тема "Относно покупка на къртач или sds max перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: