• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
fore - майстор
Нещо не го разбрах точно кое къде стои и отива.

Помпата по ниско ли е от резервоара, как като не отива до нея масло се засмуква от нея ?
koveslav - майстор
Ето и помпите комплект на Хускварна 36,136,137,141 и 142( с бялата пластмаса),на Партнер 350,351,371,390(черната) и eдна регулируема на Хуск 350 и 351,а мисля че се слага и на 55 и 353 (металната).

Прикачен файл

product_259.jpg
product_259.jpg (102.81 KиБ) Видяна 1872 пъти

Прикачен файл

product_263.jpg
product_263.jpg (57.21 KиБ) Видяна 1872 пъти

Прикачен файл

product_257.jpg
product_257.jpg (31.39 KиБ) Видяна 1872 пъти
Георги Иванов(алцек) - специалист
fore ако не си отварял такава помпа малко трудно ще разбереш,защото не е лесно за обяснение.Помпата която показах и която показа koveslav,последната негова снимка е на нивото на контейнера с масло.Под ламаринката която е между корпуса и шината има една гума с отвор.В отвор се вкарва така наречената от мен "втулка,в която пък влиза оста със пластмасовите зъби и лопатката.На самата гума има една твърда шлаухка която пък влиза в контейнера с маслото.Другото вече го писахме.
kuger - майстор
Благодаря на колегите за инфото. Ще трябва да я поразглобявам моята машинка.
stan73 - майстор
алцек написа:
Здравей Stiv дунапрена за филтър трябва да е колкото се може по-рехав и не по-дебел от 1 см.Иначе трудно преминава въздуха и ще наруши режима на работа на двигателя.На помпата за поливане филтъра ми е от дунапрен и то много рехав,още малко и ще виждам през него.Когато я купих (понеже съм любопитен и когато си купя нещо първо отварям да видя как е направено) отворих капачето на филтъра и ми направи впечатление че е омаслено,явно за да задържа фините частици от въздуха.Същото забелязах и на моторната коса когато си я взех.
Всъщност почти съм сигурен, че не е точно омасляване (ако не им се е досвидяло да сложат каквото трябва де).
Преди време на моята машина и се замърси филтърът (след рязане на едно полуизгнило дърво, което вдигаше пушилка при рязане (сега например не бих го рязал, но тогава не знаех)), изпрах го, изсуших го и се консултирах с приятели дали се прави и още нещо по въпроса. Та мой приятел (лют байкър (първо с маунтиин байкове, а после (и досега) с мотоциклети)), ми каза и ми помогна със следното: специален спрей на Кастрол с който се пръска филтъра на мотора. Спреят хем не уврежда филтъра, хем е някакси лепкав - така успява да задържа даже и много финни частички. Та с него напръскахме и моят филтър и досега си е добре машинката. И сега обаче неприятната част - спреят за филтри бил с цена към 30 лева (предполага се, че трябва да стигне поне за 4 филтъра).
koveslav - майстор
Няма никакъв смисъл от тези вложения за толкова скъпи спрейове.Маслото си върши перфектна работа,просто не трябва да се прекалява с количеството.Капваш 4-5 капки и намачкваш добре дунапренчето с ръка,за да се разнесе равномерно навсякъде.Пери,почиствай и си омаслявай по-често филтъра и ще имаш по-добри резултати и от най-добрите спрейове.
iivanov - майстор
:? Ъъъ, в инструкцията на моторната коса пише да се ползва обезмаслител и след това миене.А вие казвате да слагам масло... :?
lov - майстор
Така е ама и не обясняват както трябва щото да си купиш нова.
Омасления филтър хваща малките прашни частици и за да се махнат те трябва да се отстранят заедно с маслото от него. И като го изпереш нали трябва отново да се омасли за да има къде да залепват. Иначе просто ще преминават през него.
koveslav - майстор
iivanov написа:
:? Ъъъ, в инструкцията на моторната коса пише да се ползва обезмаслител и след това миене.А вие казвате да слагам масло... :?
За да си купиш и обзмаслител.Не знам как не са написали,че и обезмаслителя трябва да е САМО от тяхната марка.По-важното е защо ти е обезмаслител,ако не е бил омаслен филтъра? Логиката говори,че трябва пак да се омасли след почистването.
stan73 - майстор
Не знам дали това е правилното място, но искам да попитам: някой има ли стара износена/повредена шина/дъска за моторен трион, която не му трябва и е склонен да ми подари ? (искам да опитам да я разделя през средата и да си направя мачете (четох, че стоманата била добра за целта (вече имам едно "Трамонтина", но си е друго човек да си го направи сам...)))
Благодаря предварително !
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: