• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте! Пиша за първи път във форума и ако не съм уцелил правилния раздел, то моля модераторите да не се сърдят.

Сега на въпроса, а именно имам бензинов тример за трева Alpina. Дотук добре, но при работа дали от пораждащите се вибрации или от нещо друго си губи центровката и започва да се дави, гасне и т.н. Всичко това идва от това винта за регулиране на сместа, за който и става дума. Главата му е доста особена, поне аз досега подобна не съм виждал и се чудя откъде мога да си взема необходимата отвертка, с която да мога да си регулирам на воля машината. В момента се мъча по всевъзможни начини - с малко шило, права малка отвертка и прочие, но предпочитам да бъде по цивилизован начин.
Снимах го, за да покажа как изглежда и моля ако някой знае как се казва този вид отвертка и евентуално откъде може де се купи да каже.
Изображение
mobilis - специалист
Трябва ти специален бит. Тези винтове се срещат по-рядко, обикновено ги ползват за завиване на капаци на кутии на обществени места. За съжаление не се сещам под какво име ги водят, но в железариите ги има.
http://www.tashev-galving.com/062+NRX+3 ... 0%BA%D1%82
Изображение

Едит - намерих - битове SP 6, SP 8, SP 10
Всъщност аз имам такива битове, каквито си показал на снимката, но не знам дали ще стане с тях. Тези имат "уши" и от двете страни. За съжаление не ми е под ръка машината, за да пробвам дали ще стане. При първа възможност ще се пробвам. Ако все пак има някакъв друг вид "по-специален" накрайник и някой се сети да не си мълчи. :lol:
Johny - майстор
Това нещо го взех преди години от Практикер. При част битовете звездата е трилъчева.

Прикачен файл

IMAG0218.jpg
IMAG0218.jpg (91.48 KиБ) Видяна 2927 пъти

Прикачен файл

IMAG0226.jpg
IMAG0226.jpg (74.78 KиБ) Видяна 2927 пъти
thinkpad - майстор
Дай по-голяма и ясна снимка, че лично аз нищо не мога да видя. Сочиш едно петно.
kuger - майстор
Щом винта се движи сам от вибрациите, значи и отвертката не ти трябва да е кой знае колко здрава.
Подходяща по диаметри тръбичка, леко подбита там, където ще захваща по винта, и си ти.
lov - майстор
Всеки различно но съм я срещал да се предлага като сцепена отвертка. На доста места се слагат такива винтове със специална форма за които са за защита срещу отваряне или регулировка от не специалисти.
Когато навлязоха тези винтове си презаточих един комплект стари отвертки и ги сцепих с тънко дискче на флекса. И до сега си карам с тях..
koveslav - майстор
Не помагат стандартни инструменти,трябва ти сервизен специализиран инструмент.Попитай тази фирма:
http://mina-parts.com/
marian1 - майстор
До колкото виждам от снимката, това е една окръжност и от едната страна има само малко отворче за зъб.
Не знам каква е отверката, но пък ми идва идея да пъхнеш парче медна тел в мястото за зъбчето, и отгоре да нанижеш една тръбичка за да заклини и да отвиеш.
Бих те посъветвал, да отвиеш болта, и да го замениш с нормален ( ако няма някаква специална геомертия) за да си спестиш в бъдеще търсенето на специален инструмент.
MamaMy - майстор
Аз пък бих цепнал главата на този болт с тънкия диск на ъглошлайфа.
  • 1
  • 2

Тема "Интересен вид отвертка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: