Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
koveslav - майстор
"Само за протокола",се приема! Тук не са включени и бюджетните версии на марковите машини,защото тук смело се каза че са "китайски",и въпреки "добрия китайски произход" тях не ги броим.Още се чудя защо,след като има и други "добри китайци" но....тук не ги "харесваме".Дано да има резон в тези отрицателни мнения,и те да не са породени само и единствено от понятни бизнес причини.Та ето така изглеждат нещата с нашия "пазар" във форума.
Sharkolia - специалист
Във форума можеби ,тук професионалистите са малко и дори и малко никой от тях не заварява с евтини китайски машини.Всички имат в работилниците си сериозни марки.
А що се касае до хората дето не са във форума ала работят професионално ,то малцина са тези ,които не са се спряли на някоя от сериозните световни марки.
Както каза колегата нашите производители на машини трябва да се замислят сериозно дали искат да се борят с евтини китайци или да се мерят с големите !
agj - майстор
Sharkolia написа:
Във форума можеби ,тук професионалистите са малко и дори и малко никой от тях не заварява с евтини китайски машини.
Заварявал съм ,и продължавам да заварявам с евтини китайски машини-абсолютна никаква разлика в работа и в качеството на заварката в сравнение с най-добрия марков апарат!
https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BTh ... e=youtu.be

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4[/youtube]
komstiza - специалист
Не само в тази тема,но и в много други в този форум,всеки хвали неговото си и твърди че е по-добро и евтино.Но не това ме притеснява,а това че в тази тема и в много други в този форум където има българско производство на нещо,то всячески някои хора се стремят да го очернят,макар и да е добре направено.То затова тази държава стигна дотук,щото има много търговци и почти никакви производители.
Ако ние не подкрепим нашите производители и не купуваме нашите стоки,от кой друг да очакваме да го направи?
Предпочитам да си взема инвертор/и не само инвертор/с китайски части сглобен в България по-скъп ,от този със същите части сглобен в Китай.Мисля че така няма да ми е по-скъпо.
Ако ме пита някой защо-оставям всеки да си отговори сам на този въпрос-аз вече отдавна съм си отговорил. :?:
Успех на всички търговци,производители,майстори и любители които пишат в този форум.
pansim - майстор
Понеже не обичам празните приказки - ще бъда кратък.
Ето снимка на силовите диоди в моя 190А инвертор - 4 броя са. Единия не се вижда от трансформатора.
Всеки от тях е с максимално допустим ток в права посока 300А /триста ампера/ при коефициент на запълване 0.5
и 150А /сто и петдесет ампера/ постоянен ток Общо такава конфигурация спокойно държи продължително натоварване от 350А и то без да сме на границата на възможностите на полупроводниците.
Хайде сега - посочете ми един инвертор на нашия пазар с цена до 600лв!!! който има подобно изпълнение, и после се запитайте за цената на това което получавате. :idea:
За сравнение - инверторите с 12 МОСФЕТ-а са с 12 диода по 10А!!! Заявения ток е 200А
При още по-евтините еднотакти от 200лв по пазарите са два диода по 30А...някои са с по 4 бр на 30А кой както уцели :lol: За употребените елементи и техните режими мога още много да пиша...но който иска - ме е разбрал.

Та...сиренето си е с пари...

Прикачен файл

Диоди.jpg
koveslav - майстор
Пичове,моите уважения към всеки полагащ труд.Посещавал съм радиоклубове,чертал съм и съм проявявал елементарни платки и съответно и аз,а и много колеги тук имаме представа за огромния труд който се полага за едно такова производство.Моите уважения,че успявате.Но живеем в комерсиален свят,в който най-важният от законите за нещата на пазара е цената.Има много качествени стоки в този свят,които се продават неправилно или на неправилна цена и съответно няма как дабъдат дооценени.А относно изказванията,както някои хора всичко оплюват,така и други хора всичко криво разбират и при всички обстоятелства се чувстват оплюти.Поставете се на нашето място на потребители.Продават ти четири варианта на нещо от четири търговски марки,то струва Х пари при най евтиния и 4Х при най-скъпия.Всички машини работят,всички успешно се продават и не престават да се купуват,как да преценим на кое да заложим.И ако нещо се продава евтино,защо е евтино,като е хубаво и ако нещо се продава скъпо защо е скъпо и то успешно се продава.В днешния свят доброто си покачва цената,а на лошото цената пада и то отпада от пазара-това е единствената логика при пазарната икономика.Всяко твърдение,че нещо скъпо е лошо,а че нещо евтино е добро буди съмнение.Това е всичко и никой не е оплют,просто се питаме защо много добри неща се продават много евтино.Ако скъпите са с надути цени,защо продават добре и ако евтините са много добри,защо са толкова евтини?И ако нещо толкова добро може да се произведе за примерно 400лв с печалбата си в България,защо да е невъзможно да се произведе за 300 или за 500 в Китай,а друго аналогично произведено в България защо струва 800лв? Всеки,който смята да си влага парите в такава машина има правото да си зададе тези въпроси.И в това няма нищо обидно към никого!!!
Sharkolia - специалист
Пансим,един въпрос към тебе . Твоята машина има ли си всичките му там сертификати и лицензи да бъде произвеждана ,продавана и използвана във фирми и у дома? Или е гаражна изработка ?
Питам само от гледна точка на безопасността. Човек си копува такава машина ,няма сертификати и тнт. При злополука кво става? Тъпана който си е купил такава машина ли носи отговорност или гаражният производител ,който му е обяснил ,че няма никви грижи ,всичко е ок и ,че на тази цена има чудо на чудесата дето никъде неможе да го получи ?
iivanov - майстор
Шарколиа, като искаш сертификати се насочваш към фрониус, есаб и линкълн.Аз като правя свирки, трябва ли да им издавам сертификат и да отговарям, че някой си е пръснал бузките от надуване?
Sharkolia - специалист
Дори китайските имат европейски сертификати,а ти като правиш свирки ще е добре да се поинтерисуваш как стои там въпроса със сертифицирането! :roll:

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: