Тези 3-5 дена не са добър начин за сушене на плодове и зеленчуци. Най доброто е вакуумно сублимационно сушене. Ако няма възможност - да се ползва поне обикновен дехидратор с нагреватели и принудителна вентилация.


hidrazin написа:... Най доброто е вакуумно сублимационно сушене. Ако няма възможност - да се ползва поне обикновен дехидратор с нагреватели и принудителна вентилация.Несъмнено е така.
ivanovbg написа:Замислихте ме с тази вакумна сушилня. Ще взема да пробвам с един компресор от хладилник (?) и една херметическа тенджера да спретна набързо (???) една за проба.Материалът може да се замразява експериментално във фризер.
ivanovbg написа:...Така ще се получи вакуум в тенджерата.
А винаги мога да си купя това http://apogee99.com/index.php?main_page ... e725d406c2
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: