• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 39
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Svetoslavoff1 - майстор
Добре сте вие с краставиците, ама аз досега със зор опазвам лозенцето. Че и нова дъждовна седмица се задава:(
А от доматите навън вече имам избистрени, надявам се за Петровден да има и за салатка.
Johny - майстор
alsted написа:
Аз пък да се оплача - само цъфтят яко, но никакъв завръз :? Някой от вас сял ли е тази година от този Прекос? Впечатления?
Краставиците имат доста завръз, но ще трябва да почакам вероятно поне още седмица, преди да ги сефтосам.
Причината е една - липса на достатъчно топлина. Есенно време, като захладне, цъфтят като за букет :-D , но няма плод.

Колега Svetoslavoff1, пръскай със системни препарати, докато спрат дъждовете. На тях им трябват само 2 часа, за да се поемат от растението. После нека си вали.
Svetoslavoff1 - майстор
Джони, със системни пръскам, редувам ги, имат и 2-та часа сушинка и пак се появяват следи от маносване.
Ама тиквите пък полудяха.
kuger - майстор
alsted написа:
Аз пък да се оплача - само цъфтят яко, но никакъв завръз :? Някой от вас сял ли е тази година от този Прекос? Впечатления?
Краставиците имат доста завръз, но ще трябва да почакам вероятно поне още седмица, преди да ги сефтосам.
Някъде четох за подрязване върха на основното стебло. Така давало повече разклонения, и все със женски цветове.
Имах такъв проблем миналата година, цвят много, завръз никакъв, после сами се оправиха.
Моля мнението ми да не се приема за чиста монета!, това за подрязването.
Stefan_62 - майстор
alsted написа:
От Прекоса се отказах преди две години /нещо го развалиха този сорт/. Тази година заложих на "Грандо"-хонландси сорт и за сега има доста добър завръз /въпреки, че засявах в оранжерията късничко, около 06 май/
Изображение
Краставичките също вървят добре, вече откъснах 15 дълги /,,тести грийн"/ и два корнишона :lol:
Изображение
Не знам само защо картофите не цъфтяха изобщо, а вече взеха да пожълтяват стеблата и да полягват. Вчера разрових три гнезда да извадя малко пресни и останах доволен от продукцията.
Изображение
alsted - майстор
Stefan_62 написа:
... Не знам само защо картофите не цъфтяха изобщо, а вече взеха да пожълтяват стеблата и да полягват.
Цъфтенето ти е бял кахър. За пожълтяването - тях пръскал ли си ги против мана?
Stefan_62 - майстор
alsted написа:
За пожълтяването - тях пръскал ли си ги против мана?
Пръскал съм ги три пъти, но според мен не е мана, а просто вече си преминава листната маса.
iivanov - майстор
Стефане, още е рано за зреене.Това по-скоро ми прилича на алтернария.С какво си пръскал?
Stefan_62 - майстор
Два пъти със "Скор" и един път с "Дитан" + "Актара " и "Алверде", като съм ги редувал.
kuger - майстор
iivanov написа:
Стефане, още е рано за зреене.Това по-скоро ми прилича на алтернария.С какво си пръскал?
Колко е рано за зреене, не знам, комшията вече продава картофи на пазара. Ама, като гледам тия от снимката и тия на комшията, от снимката се губят като листна маса. Нещо не е на ред, какво, не мога да кажа, картофи не гледам.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 39

Тема "Зеленчуци - торене, пръскане....отглеждане..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: