• 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Имам в сервиза, но гледам си във Варна.
iivanov - майстор
koveslav написа:
По-важното е защо ти е обезмаслител,ако не е бил омаслен филтъра?
Двутактови машини ползвам от няколко години, като в сезона си работят сравнително интензивно.Филтрите са дунапренова гъба, кече от някакъв нетъкан текстил и полимер.Не съм ги омаслявал никога и въпреки това е избивало мазно петно.Придполагам това се получава при обратен удар, т.е , когато ти издърпа въженцето от ръцете.
stan73 - майстор
dragozow написа:
Имам в сервиза, но гледам си във Варна.
Ами аз преди около 1 или 2 седмици намерих случайно представителството Ви във Варна (намиращо се до Районният Съд) и даже разговарях там с един възрастен господин (работещ там), та не ми е проблем да отида и да я получа от там или пък с Еконт или друг куриер (естествено за моя сметка).
Пак благодаря за съдействието ! :)
Илчо Илиев - майстор
stan73 написа:
Не знам дали това е правилното място, но искам да попитам: някой има ли стара износена/повредена шина/дъска за моторен трион, която не му трябва и е склонен да ми подари ? (искам да опитам да я разделя през средата и да си направя мачете (четох, че стоманата била добра за целта (вече имам едно "Трамонтина", но си е друго човек да си го направи сам...)))
Благодаря предварително !
Аз си направих няколко ножа от такава стомана, шината беше Орегон...
Имам малък нож, около 25 см острие, ръждясва, но пък има страшен ряз..
От същата шина , срязана по дължина , но не посредата,а 2/1, едното парче е към 5 см,а другото...колкото остава, но с цялата дължина, направих мачете,всичкото е хубаво,но....много са леки и няма сила на удара..
Направих си и сатърчета, колкото е широка шината, станаха добри,но...пак са леки...
Не знам от руска цяла шина, без дупки дали ще стане, не знам стомана ли е или е сплав някаква ...
Преди ползвах лист от механична ножовка,но много лесно се чупят...
Вариант е от ресьор, но трябва да се изправя и да се намали като дебелина...
Абе пробвай , да не ти е дерт....
stan73 - майстор
Вече от ресорна стомана направих този нож (по мое мнение стана страхотен):
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 56&t=44115
Но ми се ще да направя мачете от шина за моторен трион така или иначе...
fore - майстор
iivanov написа:
koveslav написа:
По-важното е защо ти е обезмаслител,ако не е бил омаслен филтъра?
Двутактови машини ползвам от няколко години, като в сезона си работят сравнително интензивно.Филтрите са дунапренова гъба, кече от някакъв нетъкан текстил и полимер.Не съм ги омаслявал никога и въпреки това е избивало мазно петно.Придполагам това се получава при обратен удар, т.е , когато ти издърпа въженцето от ръцете.
Тоест казваш че е излишно това мацане с масло след почистване на филтъра ?
iivanov - майстор
Не казвам нищо.Просто споделям факт.
fore - майстор
Но ти не мацаш допълнително и нямаш проблеми ?
ferrari4456 - специалист
То дали имаш проблеми или не няма да се покаже веднага.Ако не мацаш ще влизат малки прашинки и цилиндъра малко по малко ще си замине.Принципно на всичките си машини и аз мацам.На мотоциклета също се маца с маслото за двигателя, а филтъра му е дунапрен, като на някой резачки.
iivanov - майстор
ferrari4456 написа:
Принципно на всичките си машини и аз мацам.
Но това не помогна на хускварната, нали. :-D Не знам, пичове, не знам.Косата ми умря, ама там проблема беше установен и не беше филтъра.Както казах опита ми е от няколко години.
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: