• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Приятна почивка и '' работа''. Днес се върнах от вилата и гледам пак си напреднал с нещо хубаво и ново. =D>
Блазе ти, борих се два дена с треви и за хобито не остана време. :partyman:
parketmilanov - специалист
Еди - Възхищения за ентусиазма и постоянството ти !!!
поздравления и творчески успехи!!!
днес....извадихме инструмента от работилницата и една верандичка на малката пред къщичката и смятахме да спретнем ....
но...............
тамън се наканихме .....и такъв порой се изля..../не че не можехме да поработим в гаража да си подготвим за утре разни неща....
ноооооооооооо ....изкушението под формата на пържени тиквички и биричка ме сломи .......
;)
събрал съм ти разни неща от дъб....и не само ...скоро ще те търся не знам дали скоро имаш рожден ден ...ама по тази графа ще е !:)
успешна седмица.
EDI - майстор
Иване, нали знаеш, отидеш ли на вилата все захващам по нещо и като се върнеш наполовина е готово. :lol: Днес и аз отивам за един ден на вилата да видя някои неща.С тревата се преборих вече, ма.ка и :lol: , сега само чат пат минавам с фрезата незасятите площи.
Благодаря, Миланов.И ти имаш какво да покажеш от към хоби, трябва по-често да снимаш.При външна работа тази година риска от дъжд е огромен, за жалост, все нещо се обърква.Ама и заместителя си го бива - тиквички и бричка. :partyman: Мина ми рождения ден на 25-и април, ама ако ти се намират разни останали дъбови изрезки, няма да ги откажа :-D :partyman: .
bogomilZ - специалист
EDI написа:
Направих двете вратички за шкафа от новите мебели.Не съм ги монтирал още, но и това ще стане.Материала е пак дървен слепен плот, оразмерен със зеге-то, малко профил на оберфрезата и дръжките от собствено изработения профил.
Здравей Еди,

Поздравления за положения труд.
Дизайнът на тези вратички е прекрасен но за изпълнение от МДФ , шпертплат и други материали но не и от чам
Вратите ще се огънат по късата страна, ако вече не са се огънали. Не е случайно изработването на такива врати с фризове и табли.
Дори и да подлепиш с напречна швартна горе и долу пак трябва да "диша" в напречната посока дървесината.
Оценявам, че изделието е за теб, но правилата са си правила.
kendal - специалист
Колега би ли обяснил какво точно имате предвид че не схванах-хоризонталните фризове да затварят вертикалните или как.
bulhomes2 - майстор
Записвам се и аз да чакам по-подробното обяснение.
EDI - майстор
Срам, не срам, още не съм ги монтирал.Две години седят подпряни на долапа и още чакат 8 видии.Даже не съм ги погледнал, бях ги забравил ,понеже стаята, където са мебелите, сега е "склад" за вещите, дето са в долните стаи и където има ремонт и не съм допрял до окончателен монтаж на всичкото.Знам, че се измятат - иначе вратите си ги правя с табли, ама тогава ме удари мерака да ги направя плътни.Като ме сети, тези дни ще ги погледна.
bimbaeco - майстор
Според мен човекът иска да каже, че плоскостите от масив се огъват, особено като под тях няма ребра (говори за предишния проект на Еди). Затова се правят табли или в най-лошия случай се завинтват ребра на обратната страна през разхлабени дупки, за да не ограничават страничното движение, а да пречат на огъването.

П. С. Еди ме е изпреварил докато пишех.
Последна промяна от bimbaeco на пон юни 16, 2014 9:20 pm, променено общо 1 път.
kendal - специалист
Явно не разбрах че става въпрос за предния проект,тъй като е от преди близо две години, извинявай Еди олепах ти темата , успех с новия проект.
EDI - майстор
Ами, нищо не си оклепал, нямай грижи. :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16

Тема "Малко мебели, собствено производство, за вилата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: