Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
fixxxer - помощник
Моля за съвет, на един етаж от къща две съседни помещения са предвидени с различна настилка, в моя случай кухнята с гранитогрес, а хола с ламинат. Сега ми предстои правене на замаска, и при замаската, трябва ли нивата да са различни. С други думи, трябва ли нивото на замаската там където ще е гранитогрес да е със сантимтър да речем по-ниско, защото гранитогреса е по-дебел, а и за лепилото ще трябва място, за да се получат накрая и двете настилки на едно ниво #-o ?
miliad - майстор
Гранитогрес 10мм+5мм лепило=15мм
Ламинат ~7мм + 2-5мм подложка= 9-12 мм

Не пречи да го направиш различно нивото, ма дали майстора ще успее!!! Или само ще залъже нивата в зоната до вратата.
Tsilkov - майстор
Аз ти препоръчвам тоя дето ще ти лепи плочките да ти рпави замазката - после да няма класиката в жанра "ееее то ядет ти го е правил това си е сотавил ръцете - ай ся на ново". Отделно че плочките "носят" на по неравен под докато ламината иска гладка повърхност да не скърца - ти отбелязал ли си нивата във всеки ъгъл на къщата за да ги напаснеш едно към друго?
fixxxer - помощник
" ти отбелязал ли си нивата във всеки ъгъл на къщата за да ги напаснеш едно към друго?[/quote] "

Това не можах да го разбера, може ли като на непрофесионалст да обясните ?!
miliad - майстор
Предварително да се пусне ниво във всички стаи на къщата/ всеки ъгъл на стаята и по средата на стените/ за да видиш каква е общата денивелация на пода.Добре е и в средата на стаята да се замери-контролно.
fixxxer - помощник
Aз не съм ги отбелязвал нивата, майстора ги прави тия работи. Някаде идва по-дебела замаската, другаде по-тънка, но това не мисля, че влияе на нивото на повърхността на настилките. Значи разликата, ако ползвам подложка 5 мм идва около 3 мм:
И няма смисъл да тормозя майстора, да си кара на едно ниво всичко :)

:partyman:
Chefo77 - майстор
fixxxer написа:
Aз не съм ги отбелязвал нивата, майстора ги прави тия работи. Някаде идва по-дебела замаската, другаде по-тънка, но това не мисля, че влияе на нивото на повърхността на настилките. Значи разликата, ако ползвам подложка 5 мм идва около 3 мм:
И няма смисъл да тормозя майстора, да си кара на едно ниво всичко :)

:partyman:
Точно!
prascho - майстор
Замазката си я направи на едно ниво. След това в зависимост от избрания ламинат и подложка може да се нагоди нивото на греса. Последният може да се залепи и с 2мм и с 5мм лепило.
рашкета - специалист
Брех, че ги разбирате работите амааааааа.
Греса носел на неравна замазка- и като купят после едни плочи 60х60 ела ти ги лъжи.Или пък същите плочи на 2мм лепило ела ги лепи.........ц,ц,ц,

Аз бих замерил нивата в помещенията ( с лазЪр разбира се) ,после правя необходимата в стаята с греса, после греса и накрая замаЗката на стаята с ламината като вече ще е ясно колко мм е ламината и желаната подложка.
Последна промяна от рашкета на пет юни 20, 2014 7:29 pm, променено общо 1 път.
Dam46 - специалист
Рашко, тук всички са майстори :lol:

Тема "Замаска при различни настилки ?!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: