• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 46
Всички имаме коли, нали ?
jorkataG - специалист
За вас лъжа, за мен истина. Виждал съм акумулатор на Искра на 16 г.
Обаждахме се с шефа в завода за да ни кажат по номера кога е произведен акумулатора че даже оня шефа вика да питаме човека ако иска да го върне в завода и т н .
ge6aaaa3 - специалист
jorkataG написа:
даже оня шефа вика да питаме човека ако иска да го върне в завода и т н .
Смятай каква забележителност е! :-D
ESPACE - майстор
Абе не знам дали е забележителност но през 2002 си купих Искра от първите, които излязоха с калциевата технология и "окото" . 2011 продадох колата със същия акумулатор в добра кондиция. Отвреме на време му доливах водичка, но той си беше подготвен за това въпреки гръмкия надпис Maintenance Free.
fox_vt - майстор
Мда днес отивам на работа в 13 часа и в 17 ще тръгвам и хоп колата отключена :shock: Влизам вътре гледам часовника не работи,давам на контакт и нищо.Брей да му се невиди кво стана,викам да не са отворили колата и да са взели акумулатора.Дигам капака там е гадта :lol: ама ток нъцки.Връщам се в работа вземам уреда 0,00 волта.Гредъ от всякъде.Гледам купил съм го на 29 октомври 12 година гаранция има,ще ги мъчим да видим.Иначе марката е вега с фирмена отсъпка излезе на 130 и нещо 74 Ah калций/калций напълно необслужваем.Окото свети добре и до там.Мислех да го зареждам у дома ама ми казаха да го занеса така.И другия месец заминавам за гърция ако стане такъв фал там #-o
Junak - майстор
Прочети си хубаво гаранционните условия. Да няма изненади :?
ge6aaaa3 - специалист
fox_vt написа:
Мда днес отивам на работа в 13 часа и в 17 ще тръгвам и хоп колата отключена :shock: Влизам вътре гледам часовника не работи,давам на контакт и нищо.Брей да му се невиди кво стана,викам да не са отворили колата и да са взели акумулатора.Дигам капака там е гадта :lol: ама ток нъцки.Връщам се в работа вземам уреда 0,00 волта.Гредъ от всякъде.Гледам купил съм го на 29 октомври 12 година гаранция има,ще ги мъчим да видим.Иначе марката е вега с фирмена отсъпка излезе на 130 и нещо 74 Ah калций/калций напълно необслужваем.Окото свети добре и до там.Мислех да го зареждам у дома ама ми казаха да го занеса така.И другия месец заминавам за гърция ако стане такъв фал там #-o
Явно е прекъснал някоя клетка/мост...
fox_vt - майстор
Junak написа:
Прочети си хубаво гаранционните условия. Да няма изненади :?
Сега като каза викам я да погледна :| веднага ми се наби в погледа следното"Акумулаторната батерия е дълбоко разредена под 8,5В в покой" кви 8 волта то нищо няма #-o Другото "гаранцията не покрива-Разредени АБ ,които могат да бъдат заредени и отговарят на техническите параметри" Навярно ще я заредят и ако заработи честит сбор :) Ако е прекъснала клетка няма да има значение де,ама как прекъсва клетка :? да окъси добре ама да прекъсне.Че не се сетих да измеря дали има съпротивление между клемите.
MamaMy - майстор
Тези гаранционни карти служат само за фирми. Според ЗЗП гаранцията ти е 2 години и те имат право да ремонтират или да подменят стоката. Ако нямат тази възможност, връщат парите. Това без никакво значение како са си съчинили в гаранционната карта. Тя става документ след като минат задължителните 2 години по закон и то само ако в нея пише повече :-D
jorkataG - специалист
Колега Фокс при положение че няма грам волтаж а очото ти е зелено кат канадска ливада ти е прекъснал полюса и то под самия капак тоест над нивото на електролита и не може да затвори веригата за да отчете некакъв волтаж.
На прима виста дет се вика си с прекъснат полюс и би следвало да ти го сменят без мрънкане.
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
Junak написа:
... да окъси добре ама да прекъсне...
Ааааа.... Прекъсват си без проблем.
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 20#p577564
Миналото лято и то един EXIDE. Само дето при мен е прекъснал някъде под електролита та дава нещо нищожно - с голям зор и няколко проби успя да ми отключи вратите. Иначе очото - тревисто зелено. :lol: Като го дам на късо се чува как електролита къркори някъде в последната клетка от към минуса.
Това ме подсети че трябва да го занеса при един пич дето си играе да ги отваря и да възстановява връзките. Вече цяла зима стои под един навес и сморазряда може съвсем да го доубие.
:partyman:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 46

Тема "Обслужва ли се "необслужваемия" акумулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: