• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
ferrari4456 - специалист
Хускварната по начало не работеше добре просто, имаше обороти, но го нямаше хъса и тва е.С втория цилиндър пак направи проблема и пак не работи добре, въпреки че всичко смених тогава и филтъра беше нов и пак.Проблема не й е във филтъра.
Не е тема за моторни коси, но някой има ли идея на kawasaki th48 моторна коса какъв може да е проблема да няма този хъс подобно на хускварната.Студена пали добре, карбуратора има настройка само за оборотите и нищо друго направено си е статично.Произведена в япония ама...
stan73 - майстор
Симптомите ми звучат като прекалено богата горивна смес. Ако има как - опитай да я обедниш (обаче за всеки случай си отбелязвай какво и колко си пипал (примерно обороти на настройващ винт на карбуратора и т.н.)).
mitko64 - майстор
stan73 написа:
Не знам дали това е правилното място, но искам да попитам: някой има ли стара износена/повредена шина/дъска за моторен трион, която не му трябва и е склонен да ми подари ? (искам да опитам да я разделя през средата и да си направя мачете (четох, че стоманата била добра за целта (вече имам едно "Трамонтина", но си е друго човек да си го направи сам...)))
Благодаря предварително !
По- добре не се опитвай да я разхлупваш със секач. Навремето една от щил голям бой отнесе, егати и точковите заварки, няма мърдане. Опитай с ъгло или прав шлайф да изпилиш точковите заварки и сама да се разпадне. Правил съм мачете от ресьор от някакъв мотокар 4мм, с коване и зонова закалка и стана много добро.
stan73 - майстор
Ок, съветът е ценен (а и имам няколко ъглошлайфа).
А относно мачете 4 или 5 мм (дебелина) - идеята не е такава, класиката сочи, че е подходящо да е около 2 мм (иначе му се променя предназначението/оптималността).
prascho - майстор
Баща ми нещо почна да обръща "лопатата". Сега ми говори за електрически трион за рязане на 10 м3 дърва на година. Било по-лесно за работа. Нямало масла, бензин.....
Та какво ще кажете електрически или бензинов моторен трион?
Последна промяна от prascho на ср юни 18, 2014 9:15 am, променено общо 1 път.
dragozow - майстор
Ако се справя с бензиновия е по-добре. Най-малкото може да отреже някоя джанка където няма ток.
al4o - специалист
prascho написа:
Баща ми нещо почна да обръща "лопатата". Сега ми говори за електрически прион за рязане на 10 м3 дърва на година. Било по-лесно за работа. Нямало масла, бензин.....
Та какво ще кажете електрически или бензинов моторен трион?
След като уточним "електрически пирон" или трион масло има и при двата Тои си решава дали му се занимава с кабели е зависи и от дървата терена и т.н П.П Сори за бъзика ама си за "Бисерите" :-D Иначе бензиновия е по независим,но по някои път електрическия е по практичен дето се вика "И двете дедо попе"
Последна промяна от al4o на ср юни 18, 2014 9:22 am, променено общо 1 път.
prascho - майстор
Явно гледа лесната лайсна... А иначе като мощност електрическите как са? По-слабички ли са?

П.П. Лапсус
al4o - специалист
prascho написа:
Явно гледа лесната лайсна... А иначе като мощност електрическите как са? По-слабички ли са?

П.П. Лапсус
Е като мощност бениновите според мен са по добри
fore - майстор
Електрическите триони са за кастрене на клони. От електромотор, въртящ момент трудно ще извадиш, "съединителят" -водещото колело е доста по слаб и самите машинки не са изработени да издържат на големи натоварвания.
Кабела си е голям проблем за мене-влачи се, тежи и се дере. Може и да се усука и запъне в нещо.
Самите електромоторчета не може да се товарят много.
Масло мисля че е необходимо пак за смазване на веригата. Така че пак се опира до ползването му.

Аз лично имах ел духалка за листа на Флумо (Хускварна) и я разкарах много бързо поради изброените недостатъци. Дори и за духане на въздух се оказа че тока е лабав. Взех моторна Метла и се видях в торнадо на двора !

Та за мене дори и марков ел трион не може да се бори с трупи с голям диаметър и си е само за кастрене.

А най ми е смешно като видя електрическа коса 1000-1500 вата с корда и към нея дали и трилъчев диск ?

Този диск е за голям откос, а големият откос е вследствие на големият въртящият момент при мощните бензинови коси.
Та от къде идва тази сила при ел моторчетата на тези машинки за мен е загадка, но пък е забавно. :partyman:
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: