Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
imegogo - специалист
здравейте забелязах че капаците са се отлепили замазаното се е оронило искам да ги вдигна и да ги направя наново,както трябва въпросът ми в с какво и в какви съотношения се прави сместа ?
VLADO66 - майстор
viewtopic.php?f=47&t=44128&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2
schuldiner - майстор
Твърдо правило няма - всеки с предпочитанията си. Аз работя с цимент:пясък 1:3.
С водата е по-трудно, щото самите капаци, а и керемидите, трябва да са обилно намокрени. Разтворът колкото може по-сух, но все пак пластичен, да не пада от мистрията... това само с проба на място става.

И не се минавай като "тъмнозелените" да лепиш капаците. Не се лепят, а само се подмазват (то мазането при брамакоподобните въобще май го няма като технология). Нареждат се в права линия и се запълват процепите челно и към керемидите. Разтворът не застъпва капака - лепи се за долния му ръб (при добро изпълнение няма фуга, няма напукване)! После се пердаши с баданарка или гъба с много вода (сега в топлото до половин час дръпва). За ориентир с 25 кг цимент трябва да изкараш 15-20 линейни метра.

ПП По принцип работя и с лепила (тераколи, шпакловки), но само по изрично желание на клиента и не ги харесвам. Никак. Когато го правя, за да не ме викат следващите 5-6 години, е както описах по-горе.

Тема "замазване на капаци на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: