• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 17
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
rosso666 - специалист
ето колеги напредъка ми по колекторите.веча са монтирани в метална рамка.Остава да сложа изолация и стъкло .

Прикачен файл

DSC_0163.JPG
DSC_0163.JPG (110.62 KиБ) Видяна 2128 пъти

Прикачен файл

DSC_0161.JPG

Прикачен файл

DSC_0162.JPG
DSC_0162.JPG (89.76 KиБ) Видяна 2128 пъти
rosso666 - специалист
Колеги тази система за разширителен съд дали ще проработи?Мисле нещо такова да направя хем да де обезвъздушител хем и разширител...

Прикачен файл

kolektori.png
kolektori.png (56.04 KиБ) Видяна 2090 пъти
fox_vt - майстор
И защо тая хамалогия?Слагаш съда над тръбата горе и си готов.Така си спестяваш солидната изолация на тоя разширителен съд.Пак ще действа както си замислил.
lov - майстор
Погледни ми темата преливен възвратен клапан. Надявам се ще разбереш колко повече предимства ще получиш освен обезвъздушаването.
rosso666 - специалист
колега лов прочел съм темата (и други подобни) но не ми хареса идеята че след като помпата спре да работи част от система та се изпразва....немога да се сетя къде имаше чертеж.
Колега Фокс може ли едно чертежче.
Поздрави
lov - майстор
Явно не си вникнал внимателно в принципа. Няма нищо общо с така препоръчваната тук дрейн-бег система. Аз също съм против това панела да се изпразва и после в него да се вкарва студен топлоносител. Писал съм го в други теми защо не ми харесва идеята. В моя случай се изпразва се най много парчето от тръбата над панела но не и самия панел.
fox_vt - майстор
Прикачен файл:
kolektori.png
kolektori.png (52.94 KиБ) Видяна 2023 пъти
ето така като съда не е нужно да бъде изолиран.
rosso666 - специалист
Благодарско фокс.така ще играе и ролята на обезвъздушител нали?
Колега фокс явно не съм схванал тънката разлика между твоята и дрейн бек системата. Ще залягам да чета.
Пздрави
fox_vt - майстор
Е то това е обикновенно свързване на отворена система.Котли,сл.колектори ако са отворена система е по тая.Дрейн бег системата е друго,а системата на lov е модификация на тая обикновенната система която избягва монтажа на обратен клапан.При твоята система трябва да сложиш за да не ти бяга топлото горе.И един съвет от патил човек със тоя клапан-задължително му сложи филтър или го монтирай до помпата до нейния филтър.Няма значение че не е на горния край на серпентината.
lov - майстор
Е аз като се напатих от тези възвратни клапани сътворих това. Сега не ми трябват никакви клапани и филтри щото ако ще и бобена чорба да им налея стига помпата да устиска и да превърти боклуците пак ще работи. Всъщност и другата подробност вече мога да гарантирам, че и при прегряване от спиране на тока няма никакви проблеми със системата. Предположението че получените мехури пара е принуждават да превърта е сигурно. В големите предишни жеги имахме някакви аварии по захранването и кат нямах друга работа се качих на покрива да видя какво става. На 5-6 мин. се чува как избълбоиква и хвърля някаква течност в разширителя и никаква пара не се вижда през отдушника. За половин ден в такъв режим не можах да забележа някакво спадане на нивото на антифриза.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 17

Тема "Слънчев колектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: