Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
EDI - майстор
Дето се вика, нема начин - искаш врата - започваш, не започваш - няма врата. :lol: :partyman: За два дена ще се оправиш, не му мисли много.Ако искаш, така и така си я разкостил, можеш прешлайфаш лесно всички детайли, ще стане като нова.
VLADO66 - майстор
Имах такъв проблем с таблена врата и се оказа че най-долната панта/вкопани/ се е разбила.Това го установих като при отворена врата я хванах за дръжките и я повдигнах-появи се видим луфт на долната панта.
bimbaeco - майстор
Свали вратата, свали бравата (това е важно, защото може би минава през сглобка), завинти от долната и от горната страна на вертикалите по едно трупче (на тясната страна на крилото - гледано отгоре/отдолу) и разпъни с тръба и шпилка или крик, за да се отделят вертикалите. Залепи, стегни, провери диагоналите, запълни дупките от винтовете, с които си закачил трупчетата и си готов.
Както вече Еди каза, докато вратата е разглобена е идеалният момент да я изшкуриш, за да я пребоядисаш, като стегне.

Може и да бъркам, ама имам чувството, че тоя врата не се намира в България :yawinkle:
EDI - майстор
М,м поне тертипа на изработка не е български.
MamaMy - майстор
Входна врата със стъкло и с тая брава е почти 90% сигурно :wink:
kalpev - специалист
Lisko написа:
...Ако се купува, ще фръкнат $220 за най-евтината и още не знам колко за майстор да инсталира рамката.
Почти 100%, защото ако е в България няма да се споменяват долари...
Lisko - майстор
Канадска е вратата. Ще я боря в неделя, едно приятелче каза, че имал опит с врати, та го чакам да дойде, той отвсякъде погледнато има повече опит с дървении отколкото аз.
Мерси за съветите !
pipilica - майстор
bimbaeco написа:
Свали вратата, свали бравата (това е важно, защото може би минава през сглобка), завинти от долната и от горната страна на вертикалите по едно трупче (на тясната страна на крилото - гледано отгоре/отдолу) и разпъни с тръба и шпилка или крик, за да се отделят вертикалите. Залепи, стегни, провери диагоналите, запълни дупките от винтовете, с които си закачил трупчетата и си готов.
Както вече Еди каза, докато вратата е разглобена е идеалният момент да я изшкуриш, за да я пребоядисаш, като стегне.

Може и да бъркам, ама имам чувството, че тоя врата не се намира в България :yawinkle:
Ми на слобките ако има дибли или метални щифтове, като на панелните дограми, ще стане кофти.
Зашкури ъглите до чисто дърво и провери да няма някакво подсигуряване на сглобките. Провери самите сглобки за остатъци от лепило щото ако има лепилото за дърво няма да хване върху старото лепило.
marian1 - майстор
За разкоствнето на вратата, можеш да сложиш една летва и през нея да биеш с чука по вратата - вместо по парцали и там други неща - така със сигурност няма да нараниш вратата. И мисля че и без ъгъл ще разбереш дали вратата ти е провиснала - вземи и сравни диагоналите с ролетка - ако ги изравниш, ще имаш приблизително прав ъгъл на вратата.

Тема "Как да ремонтирам врата ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: