• 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
Mag1 - напреднал
Ами винтове за дърво, но дървото е кораво - дъб. Освен това и пробиване в дърво, като и за двете не е необходимо да е impact, да.
Но си мислех, че може да ми трябва понякога и за "impact" цели, странични от посочените. А предполагам може да се включва и изключва ударния режим, освен ако не пропускам нещо генерално в схемата :?
ZEDYCUS - майстор
С този ще късаш винтовете в дъба, ако завиваш без пробиване. По принцип удара се включва сам при голямо усилие, но не може да се изключва. :partyman:
ESPACE - майстор
Аз на твое място бих се огледал за някой винтоверт на Metabo, 18 волта с две батерии по 5,2А/ч и 90 или 110 Nm въртящ момент. Ако е от Impuls серията още по добре.
Mag1 - напреднал
Например "Metabo SB18LTX Cordless Power Extreme Impuls Combi Driver with 2 x 5.2Ah Li-Ion Batteries" ли?
Той е 70 паунда отгоре из UK. То и тези 300 (за DeWalt-a) са ми леко свръх, така че това е общо взето тавана.
Иначе доколкото разбрах за impact driver-ите, това че са импакт не е минус за целите, които описвам?
mitko64 - майстор
ESPACE написа:
Аз на твое място бих се огледал за някой винтоверт на Metabo, 18 волта с две батерии по 5,2А/ч и 90 или 110 Nm въртящ момент. Ако е от Impuls серията още по добре.
И те са си около 500 евра, а с две скорости и май четков мотор.Или бъркам,водят го 4- poliger..На същата цена и Quick модела, вземаш си и powerX3 приставката и усилваш 3 пъти момента.
Последна промяна от mitko64 на пет юни 20, 2014 6:03 pm, променено общо 3 пъти.
ESPACE - майстор
Mag1 написа:
Например "Metabo SB18LTX Cordless Power Extreme Impuls Combi Driver with 2 x 5.2Ah Li-Ion Batteries" ли?
Той е 70 паунда отгоре из UK. То и тези 300 (за DeWalt-a) са ми леко свръх, така че това е общо взето тавана.
Иначе доколкото разбрах за impact driver-ите, това че са импакт не е минус за целите, които описвам?
Не е минус, но ако завиваш дълги винтове, които изискват голямо усилие много по бързо става с нормален винтоверт, отколкото с импакта.
ZEDYCUS - майстор
Ако ползва нормален винтоверт за дългите винтове, ще трябва винаги да го държи с две ръце и дръжката, усукващия момент на тези 80-100 нютона е голям. Аз съм за импакт драйвера. Може да е бавно, но пък е лесно.:partyman:
Тани - модератор
Идеалния вариант е да има и двете при описаните критерии! Универсални машини не съществуват! Аз бих заложил на комплект за тези пари. Реално батериите са скъпите, така че, комплект с 2-3 батерии и едно зарядно ще се впише в бюджета.

ПП

За малко повече пари, това: http://www.amazon.co.uk/Dewalt-Lithium- ... Combo+Pack
Mag1 - напреднал
Сега след като пообяснихте нещата май избора ще падне в/у Combi drill машинка. Но тъй като DCD985 е £260, то май предложението на Тани е доста разумно - все пак за 150лв. отгоре получаваш още една машинка - импакт драйвера... Но поне реших, че ако няма да е комплект, ще взимам само Combi drill.
nikolson - майстор
Аз бих препоръчал http://www.ffx.co.uk/tools/product/4966 ... on%20batts
Мисля че 92 Нм са си добро усилие, батериите са 2х5 Ач, цената е повече от добра.
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: