• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
MamaMy - майстор
Може и филтъра на захранването да е. :roll:
nеwage - специалист
MamaMy написа:
Може и филтъра на захранването да е. :roll:
А може ли да го шунтирам?
MamaMy - майстор
никакви проблеми. Горе до захранващия кабел е и прилича на кондензатор. Директно го заместваш с клема.
hakama - специалист
todortv написа:
В средата има два болта. Единият е за 1/2 пране, другия за цяло.
Като навиваш се качва нивото.
Изображение
На мен дори на 1/2 (само на него пера) не ми е достатъчно - т.е. и двата винта ги навивам - надясно?!
Интересно ми е на какъв принцип работи пресостата, :roll:

По принцип студената вода тече с нисък дебит, дали от това е проблема или не е настроен добре - за пералня с 2/3 дрехи в барабана, малко вода (за мен) за плавене. Налага се да изключвам пералнята и да наливам с маркуч или да пускам още една центрофуга.
kozl - майстор
Принципа е мембрана с пружина и контактни пластини.
Има ли защита от препълване? На леля ми Перлата даваше накъсо при препълване, а се препълваше защото тя доливаше вода през чекмеджето за препарати. Два пъти и сменх копчетата, които се бяха стопили. Бушона беше шунтиран с як сноп кабел и вместо да изгаря той, при късо сдаваха бутоните. На третия път цъфна ниво-регулатора и тогава открих, че при високо ниво регулатора свързаваше захранването накъсо. Дали така е оригинално или някой го е свързвал погрешка :? След подмяната на ниво-регулатора с помощта на винтовете регулирах нивото до желаното от леля ми - та да не се мъчи да долива.
  • 1
  • 2

Тема "Настройка на датчик за ниво на Перла 04" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: