• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 39
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
timo1 - специалист
Аз днес поднах още няколко корена домати

Изображение
тия са първите дето засях и дано скоро започнем да си берем от тях :)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

някои да помогне с магданоза,втори пакет сея и не излиза...чакам и се надявам още от последното сеене дано излезе ама....ако има някаква тънкост ще съм благодарен да я споделите :drinkers:
Stefan_62 - майстор
timo1 написа:
някои да помогне с магданоза,втори пакет сея и не излиза...чакам и се надявам още от последното сеене дано излезе ама....ако има някаква тънкост ще съм благодарен да я споделите :drinkers:

Магданоза никне бавно и иска голяма влажност, тоест поливки докато избие. Аз моя го сея късна есен и напролет чак избива, но това си е и от ниските температури.
timo1 - специалист
Stefan_62 написа:
Магданоза никне бавно и иска голяма влажност, тоест поливки докато избие. Аз моя го сея късна есен и напролет чак избива, но това си е и от ниските температури.
Мерси,поливам го редовно дано поникне.
ivanovbg - майстор
Покрий го със стара черга и поливай върху чергата.От време на време повдигай и като видиш първите поници отвивай.
:partyman:
timo1 - специалист
ivanovbg написа:
Покрий го със стара черга и поливай върху чергата.От време на време повдигай и като видиш първите поници отвивай.
Първите 5 дни след като садих за пореден път бях хвърлил един конопен чувал и след това го махнах,тук почвата не е хубава,направо си е глина и сега съм хвърлил био почва-семето и отгоре го покрих със пясък,иначе тая почва направо циментира отгоре...
ivanovbg - майстор
Чувала е трябвало да го махнеш след като видиш кълновете, не по рано! и сей семето на около 1,5-2 см дълбочина.
infomar
Чесънът го извадих преди две седмици, изсъхна и го направих на връзки които окачих на сенчесто. Гледам обаче, че някой глави са почнали да омекват. Някакво обяснение има ли и... спасение :?

Дайте съвет за съхраняване на чесън :cry:
iivanov - майстор
Чесъна го мори бяло и сиво гниене. Но докато за сивото има топсин, за бялото има само превенция, под формата на сеитбообръщение.Нищо не можеш да направиш в момента, освен да махаш омекналите.Като сееш, остави скилидките натопени в топсин за няколко часа и тогава сей.
infomar
iivanov написа:
Чесъна го мори бяло и сиво гниене. Но докато за сивото има топсин, за бялото има само превенция, под формата на сеитбообръщение.Нищо не можеш да направиш в момента, освен да махаш омекналите.Като сееш, остави скилидките натопени в топсин за няколко часа и тогава сей.
Колко процентен разтвор на ТОПСИН :?

И.... после няма проблем с покълването :)
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 39

Тема "Зеленчуци - торене, пръскане....отглеждане..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: