• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
laary - специалист
Трябва ли преди шпакловка върху гол бетон да се грундира с нещо и какво?Проста няма място за мазилка.Благодаря предварително!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
laary написа:
Трябва ли преди шпакловка върху гол бетон да се грундира с нещо и какво?Проста няма място за мазилка.Благодаря предварително!
Грунд задължително върху стара/замърсена повърхност. Каква шпакловка смяташ да ползваш? Препоръчвам шприц с някое циментово лепило за подложка - "гъвкаво" е и прави добра връзка и с цимент и с всички шпакловки.
Тани - модератор
Щом е само шпакловка , препоръчвам грунд бетонконтакт.
tokuro - напреднал
Тани е прав, задължително грунд :-D :-D :-D
Spaidy - специалист
Най - добрия грунд за мен е Лепило C200 и теракол. Замешваш в едно кошче до хомогенна смес (горе - долу с гъстотата на боза) и нанасяш по стените с мече. Няма мърдане.
Тани - модератор
Този теракол , наистина е панацея за някои хора! Имам чувството че не могат да прекрачат прага на 21 век! Тази твоята смес си има фабрично производство с наименованието Теракол флекс! Всяка една от двете смеси НЯМА да са по-здрава основа за шпакловката , НЕ се нанася по-лесно, НЕ е по-евтино, НЯМА да изсъхне по-бързо, НЕ може да се нанесе от всеки и не на последно място НЕ Е по-тънък от грунда(питащия иска минимална дебелина!

Запомнете най-после , че теракола е предвиден единствено за лепене на плочки! Има си ЦИМЕНТОВИ ШПАКЛОВКИ , които са предвидени за шпакловане! Но и те не са подходящи за случая , защото е безсмислено да се полага циментов слой върху цимента. Ако беше за шпакловка върху цимент защо му трябва да грундира на питащия!

Предлагания от мен грунд прониква дълбоко в бетона и става едно цяло с него.Дори го заздравява и обезпрашава, ако е ронлив .По този начин се постига много добра основа , която е подходяща за всякакви следващи покрития! Докато шпакловането с теракол прави точно обратното - създава допълнителен слой , който е ронлив . Дори варианта само с Ц200 и вода без теракол е по-добър!

пп
Замислих се и не можах да се сетя нито едно предимство на предлагания от тебе вариант! Единственото приложение , е с по-гъст материал да се запълнят неравност с по-голяма дебелина , но тогава трябва и мрежа! Случая на питащия обаче не е такъв! Иска да си шпаклова гладък и равен бетон !
Spaidy - специалист
Тани само да ти кажа нещо. Тая смес теракол с ц200 е много здрава бе човек. Аз лично съм виждал един майстор как маже ламарина по тоя начин и върху нея лепи плочки. А иначе прав си за бетон контакта. Аз лично когато си правих банята в нас минах стените с бетон контакт. :}
Тани - модератор
:-D :-D :-D Ами добре ! Всеки си има глава на раменете! Аз казах каквото имаше да казвам!
Nemski - специалист
а върху стена вапцана с латекс, трябва ли да се грундира с нещо преди шпаталовка. знам че след това е задължително.
благодаря предварително.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Nemski написа:
а върху стена вапцана с латекс, трябва ли да се грундира с нещо преди шпаталовка. знам че след това е задължително.
благодаря предварително.
Латекс по принцип има тенденция да се "отлепи" от стената. Зависи какво е под него, какъв е латексът, на колко слоя е. Латекс е дишащ, доколкото като го намокриш (с грунд), влагата преминава през него и го отлепя.
  • 1
  • 2

Тема "шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: