Вярно егати и стругарите. Иначе може да се хване между центри, за престъргване и резбата. Така като се замисля, идеята на коментара на колегата горе, поне те отървава от саморазвиване. Но пак напомням, ако нямаш реверс задължително двувтулков патронник- с едната ръка да осигуряваш контра, а с другата да стягаш или охлабваш. Eто и един линк с полезна информация за всички милиметрови резби и инчови изгъзици http://www.gewinde-normen.de/en/unified ... hread.html
То ми е лесно да плещя щото при нас ги правеха. Но по лесно ми се струва че ще намериш изцяло нова ос със резба. Ако дадеш точните размери на оста може да погледна из боклуците за някоя.
След като излязоха от мода конусните патронници само промениха оста като запазиха вътрешната част на редуктора. Правил съм я тази гимнастика и съм сигурен че за някои от моделите става.
Иначе за нарязване освен ако стругаря не е някой мераклия и ти е приятел и да се е запасил със пластини за обработка на закалени детайли забрави. Щото сега струват сериозна пара а и понеже детайлите са циментовани а не закалени си иска чалъм. Циментацията се сваля на шмиргела на ръка и после имаш някакви шансове за нарязване на резбата.