• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
Вярно егати и стругарите. Иначе може да се хване между центри, за престъргване и резбата. Така като се замисля, идеята на коментара на колегата горе, поне те отървава от саморазвиване. Но пак напомням, ако нямаш реверс задължително двувтулков патронник- с едната ръка да осигуряваш контра, а с другата да стягаш или охлабваш. Eто и един линк с полезна информация за всички милиметрови резби и инчови изгъзици http://www.gewinde-normen.de/en/unified ... hread.html
lov - майстор
То ми е лесно да плещя щото при нас ги правеха. Но по лесно ми се струва че ще намериш изцяло нова ос със резба. Ако дадеш точните размери на оста може да погледна из боклуците за някоя.
След като излязоха от мода конусните патронници само промениха оста като запазиха вътрешната част на редуктора. Правил съм я тази гимнастика и съм сигурен че за някои от моделите става.
Иначе за нарязване освен ако стругаря не е някой мераклия и ти е приятел и да се е запасил със пластини за обработка на закалени детайли забрави. Щото сега струват сериозна пара а и понеже детайлите са циментовани а не закалени си иска чалъм. Циментацията се сваля на шмиргела на ръка и после имаш някакви шансове за нарязване на резбата.
mitko64 - майстор
То така или иначе ще я престъргва до 9,5мм, та смятам, че с нож с твърдоспл. пластина ще свали циментацията, ако не , лови един брус на супорта и шлайфа до меко. Абе трябва да питам тъста как стои въпроса с циментирани детайли. Сега мисля да му нося едно шило SDS Max, да му нарязва резба за боркорони.
milev5 - специалист
Днес ходих при стругаря до у-ще Васил Април Агоп Меракян.
Човека ми обясни че резбата ще стане, но проблемът е там че основата ще остане прекалено тънка има няма милиметър.
Вътрешният диаметър на отвора в оста е 7 мм, като направи и резбата хептен ще се стопи и ще се счупи при едно по здраво напъване и с това ме отказа.

Казаха ми че някъде около "колето" имало някакъв магазин, в който уж продавали евтини патронници, но и така не го намерих.Евентуално там да търся Б10 безключов патронник.

Последният вариант който ми остава е да ми направят шийка за 3/8 и да я затегна на оригиналния патронник .
В момента съм в процес на търсене на Б10 безключов.

Забелязах че човека е доста търсен имаше доста неща с бележки за правене наредени до него .

Мобилният му 0899067550, Агоп Меракян, на гърба на у-ще Васил Април
mitko64 - майстор
Нещо не схващам, оста ли е куха в областта на конуса, или мислите да монтирате контра винт с лява резба. Иначе за моят случай съм мислил патронник за 3/8 да му разпробия резбата с Ф 10 свредло и нарежа резба М11Х 1,0 или 7/16 20 навивки, но трябва да скъсявам шпиндела за външната резба. Този номер съм го правил с патронник 1/2, пренарязан на М14,за завиване към ъглошлайф- става като ъглова бормашина, само където трябва да има електроника за оборотите.
Последна промяна от mitko64 на ср юни 25, 2014 9:30 am, променено общо 2 пъти.
teon - специалист
...според мен не си мятай парите за евтини безключови патронници...не стягат добре и 'бургиите' превъртат...виж за захващане на шестограми стават...
milev5 - специалист
Да кух е конуса .
Но не ми дойде на акъла че долният край на резбата ще влезе чак толкова навътре и ще утъни прекалено много.
  • 1
  • 2

Тема "Смяна на патронник на дрелка - въпроси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: