Всички въпроси за вилата.
briko - специалист
Предполагам, че ако си закупиш 5-6 бр. 1кубикови бидони на палет и ги скачиш един с друг, май ще ти излезне по евтино. Разбира се трябва да са втора употреба и съдържанието им да е било нещо, което се използва в ХВП. :roll:
misho81 - напреднал
Колега еднокубиковите, пластмасови бидони просто не стават, за мойте нужди. Да по евтини са, но зимата не може да се използват и създават много проблеми, на практика не може да се поддържа в тях вода в добро състояние, каквото и да опиташ.
wpw - специалист
Може - заравят се в земята. Температурата е с по-малки промени, избягва се вличнието на слънчевата светлина върху пластмасата и водата.
lov - майстор
Понеже се опитват да се дракат с мене ще обясня по подробно секретната работа. Ползвах най-обикновенна коф-помпа и един удължител за лозарска пръскачка. Причината е за да не влизам вътре и да правя глупости. Не че и аз нямам по ръка дихателен апарат и облекло но не си заслужава риска. А и напълно достатъчно е да се напръска с затоплената основа и да се остави да подейства. И така на няколко пъти през няколко дена като ползвах разтвора многократно. След като содата осапуни част от мазнините нещата стават още по лесно. А за неуттрализация най евтиното е кислол. Което всъщност е разредена солна киселина.
hidrazin - майстор
Предполагам удължителя за пръскачката е бил от старите месингови или пластмасов? Иначе тези новите повечето са алуминиеви и скоро щеше да ти остане само дръжката в ръката. :-D
:partyman:
lov - майстор
Пак ли си пил хапчета за познаване :partyman:

То тогава освен месингови други нямаше но добре, че се сещаш да пишеш за да не прави някой глупости. :supz:
Аз си знам кое трябва и не трябва и си карам малко по инерция. Та в тоя дух същото е и с маркучите. Полиетиленовите също стават не реагират с основата но с горещ разтвор особено тези новото производство и продавани на промоция никога не ги ползвайте за подобни цели. Дори и само за гореща вода.
misho81 - напреднал
Много благодаря за малките детайли, те са най съществените! Ще ги приложа до колкото мога за да си спестя влизането в цистерната, ако е възможно.
Ако има и други важни дреболиики, моля знаещите да споделят!
Колега Lov, ако мина на вариант без влизане да попитам:
1. колко пъти се пръска и отмива разтвора
2. колко се чака след като се напръска с разтвор за да подейства преди отмиване с вода
3. трябва ли да чакам да изсъхне идеално след отмиването преди да напръскам отново с разтвор
Изобщо каквото се сетиш ще съм доволен
Благодаря!
lov - майстор
То най добре е постоянно да се пръска и никакво чакане за съхнене не трябва. Тя химичната реакция си върви и колкото по често се сменя разтвора и се джурка по добре.Не се вманиачвай обаче трябва си и време.
Аз си играх с моята на вилата между другото. Наръся е и я зарязвам и си гледам другата работа. Кат се сетя ръсна пак и те така. Играх си май две седмици и то не всеки ден а когато успявах да отделя време. Той разтвора не се разваля от стоенето. Точа от крана и пак в пръскачката. На края го смених за едно последно уж чистене защото беше станал на някаква боза от утайките дето са се получили от дългото съхранение на нафтата.
Между другото сега се сещам че ползвам един обезмаслител за професионална употреба за измиване на двигатели. Май в къщи го ползваме за обща употреба. Основно пране на килими а и от време на време миене на баня, тоалетна и тераса. Доста агресивен към всякакви мазнини. Та можеш за последно да го ръснеш и с това. Мисля че писах в темата за водоструйките какъв беше щото не помня и е на вилата. С една туба от 5 литра караме около година а не сме много по търкането на ръка и гледаме все по лесния начин да чистим.
alsted - майстор
lov написа:
Понеже се опитват да се дракат с мене ще обясня по подробно секретната работа. .
Обидил си се, но после даваш много полезна информация, съвсем различна от всичко писано до тук. По-важното е, че е значително по-безопасно, даже изглежда лесно. Този път обаче не споменаваш четката и търкането? Не се заяждам! Само си позволявам да питам в интерес на пусналия темата и всички четящи я на по-късен етап. Все пак - извинявай (за всеки слечучай)!
kuger - майстор
lov написа:
Някой от даващите съвети за разредители, пясъци, миещи препарати до сега мил ли е цистерни. Щото аз да. Измивал съм и то успешно от дизел, че даже и заварявал както е с горивото вътре.
Мен това ме интересува, без да се дърля :shock:

Тема "Помощ- Цистерна от гориво, за вода за битови нужди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: