Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Такъв ли е спота като в горния линк дето съм дал? То една такава крушка трудно може да я объркаш. Има две крачета и трябва само да я набиеш. Странното е че са четири и да не светят всички? Разбирам да има изгорели 1, 2 че и 3 ама всичките? Все пак прегледай дали са добре сложени (натикани).
Аааа... И не ги барай с пръсти. Така горят много бързо.
:partyman:
Junak - майстор
Абе, все пак, ламби сложил ли си :?
hidrazin - майстор
Junak написа:
Абе, все пак, ламби сложил ли си :?
Добър въпрос. :-D
fox_vt - майстор
Честно казано не съм гледал линковете автора каза че спота е LED :? НО като видях на следващата му снимка спота ясно се вижда че пише G9 HALO :axe: дет се вика да си гледал.И понеже очеВадно е че спота е най обикновен то следва че проблема е някъде другаде. :-D Защо тъпия китаец е сложил че точно на тоя кабел трябва да е L а на другия N може само да се гадае.Отказвам се от тая тема ще си налея една бира против уроки :-D А ти хидра ако имаш път насам постарай се да ме намериш или ако не ще те упътя да ме намериш салата има ракия също,само не си вземай фазомера че току виж си затворил апартамента заради масов ел проблем #-o :weedman: :drinkers:
hidrazin - майстор
И да е LED и да не е това не променя нещата. Има и LED ламби за цокъл G9 ни и те нямат значение къде е фаза и нула.
Диодна лампа STAR
Има и енергоспестяващи за този цокъл:
Енергоспестяващи лампи G9
Общо взето май не се сещам при някоя крушка за битово приложение да има значение фаза и нула къде са за да работи. Има значение за безопасността. Дори и при старите с цокъл Е27 и Е14 има значение къде е фазата от гтледна точна на безопасност. Трябва да е свързана с пъпката по средата на фасунгата. Мисля че затова изискване причините са ясни.
P.S. При сгоден случай ще се възползвам от предложението за салатата. :-D

Тема "Свързване на спот с три кабела" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: