• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
road_runner - специалист
Благодаря ви за времето:

Няколко въпроса, ако може да ми отговорите и на тях

1)трудно е да се сложи тая тръбната изолация около крана за спиране на водата и около водомера. Предполагам, че трябва да е плътно и да се пристегне, иначе като стига въздух не виждам смисъл.

Ако не го направя стегнато добре, ще има ли обратен ефект- влага под изолацията?

2)А за пароизолация, не съм съвсем наясно. Отзад зад тоалтетната е като щахта, преградена с гипсокартон. Поради вграденото казанче напъхано там, махнаха ватата и е едно кухо пространство. от около 1м ширина, 40 см дълбочина и 2.5 метра високо.
Не знам как ще се изолира такова място.

3)В случая топлите тръби (отклонението за апартамента), които минават успоредно на студенити ако се обвият в тая изолация дали ще помогне Нали ако не се лъжа топлия въздух съдържа повече влага от студения?. Та поне да намаля затоплянето?

4) Не схващам с тая лепенка какво се очаква да облепя
VLADO66 - майстор
Като нахлузиш изолацията я стегни с свински опашки.Като са ти махнали ватата се е получил този проблем.Предполагам че отворите в плочата за вертикалните щрангове не са уплътнени и от там се получава това течение.Може да облепиш с лепенката това което си изолирал.
road_runner - специалист
Тя ватата я няма от 5 години, сега за първи път се появява това

Не ми се смейте, ако долното е някаква глупост но:

Намерих едно като лист от един бял материал - слага се често на черна техника като предпазно за екрани на Телевизори против издраскване т.н
изглежда като гумирано но е много меко. На пипане е много подобно на тръбните изолации, просто е по-меко.
Нарязах го на дълги ленти и го увих яко около водомера колкото пъти можах, това му е предимството че може да го врътиш,сучеш както си искаш. Мисля, че има около 3-4 мм дебелина поне стана. Като гледам не пропуска вода - намокрих част от него.
Направих същото и със топлия водомер, че е на 5 см от студения и си пари на пипане при пусната вода.
Сега няма открира нито една част от водомера и от тея гайките. Пипайки през увитото не е толкова студено, което значи че върши някаква работа май . Да видим дали ще намалее капките дето се стичат под водомера надолу
road_runner - специалист
Ако не се лъжа мисля че се води пяно-пропилен или нещо подобно.
road_runner - специалист
Добре, направих го с 9 мм изолация от сивата, водомерът остана увит в това бялото, че там изолация няма как да сложа на гърба му.

Последен въпрос - да сложа ли изолация на топлите тръби отклонени към апартамента - те са на 3-4 см от студените, на които вече има изолация
от една страна те повишават температурата в шахтата и реално е по-лесен конденза върху студените участъци, но от друга сушат все пак?
Ще използвам темата->на 1-ви етаж съм,над мене има още 3 етажа,а захранването с чиста вода минава през тоалетната ми.Смених стария метален тръбопровод с ПП.Майсторът е сложил в/у тръбата някаква черна изолация(нещо като микропореста гума),обаче не е плътно по тръбата.Оня ден като разбутах тръбата изтече някаква вода,явно конденз,махнах хлабавата изолация,но тръбата си стои постоянно оросена(нищо чудно).Мисля да я обличам с картон,но ако ще кондензира....не става!
Съвет?
VLADO66 - майстор
Вземи такава изолация с един размер по-голяма/на нея пише/ и с по-голяма дебелина на стената/напр .9мм/.Облицовай всичко и го стегни леко с свински опашки така няма да има конзенз,но първо виж дали няма теч-възможно е от някой фитинг да сълзи.
  • 1
  • 2

Тема "Сериозен конденз по водомера и свръзките около него" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: