Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
pesho - специалист
Както писах в другата тема-30,40,45,50 см в зависимост от дължината на листа ГК и изискванията.60 см е множко-много вероятно да провисне..Аз не съм правил,даже не съм виждал, през 60 см профили на таван
Последна промяна от pesho на чет мар 06, 2008 1:05 am, променено общо 1 път.
pesho - специалист
Тани написа:
Кажи на приятеля ти да спре да фантазира и да не меси името на Кнауф , когато иска да се прави на интересен! НЯМА система за таван на Кнауф с картон 9,5мм . Разстоянията дори за 2х12,5 см са 50см. Не знам за приятеля ти , но аз имам диплом на Кнауф , а не на Нитера и съм пил от извора! Прочети сам и обясни на приятеля си!

http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/d11.
Прати ги тези от KNAUF аз да ги изпитам,щот раздават дипломи наляво и надясно...
leonardo_vd - модератор
Аз пъ като нямам диплом, к'во? Мога ли да изкажа мнение. :?
evane - напреднал
благодаря на всички, които се включиха =D>
взимам си бележка и ще коригираме разстоянията, това поне е лесно, нямаме много окачвачи
през средата ще пуснем един правоъгълник на 10см от тавана, в който ще има 3-4 лунички. ще пробвам метода на Радо, ако мислите че перде 10см ще държи хоризонтален правоъгълник, широк 30см, с дължина около 6м. все пак бих предпочела да режа картон, отколкото цд-та. :cool:
Takezo Sensey - модератор
leonardo_vd написа:
Аз пъ като нямам диплом, к'во? Мога ли да изкажа мнение. :?
ЛЕО помагай , сподели има ли система на 40 см или няма.
prascho - майстор
И да има и да няма в България не се спазват стандарти...Според мен важното за клиента е стабилността и качеството. Едва ли има клиент, който при определени ситуации няма да пожелае по-голяма стабилност за сметка на леко оскъпяване. По-добре да се вкара малко повече материал отколкото да се икономиса. И тук поставям въпроса когато се работи с майстори, които ти осигуряват материалите в какъв процент от случайте те ти поставят повече материал отколкото трябва???? Тяхната идея е ако може без конструлция да го направят и да изкарадокато си тръгнат екстра. Удрят двойна надница. За съжаление има и такива майстори. Хубавото е, че има и свестни. Затова клиента не трябва да се приема плямпалото, което го баламосва за бог и ако не си върши кадърно работа гонене!
The_FAN - специалист
takezo написа:
...има ли система на 40 см или няма.
Когато се работи с 9,5 мм. конструкцията е през 40 см. Но да си призная не обичам и не препоръчвам 9,5 мм. за тавани.
veselin genchev - специалист
Когато се работи с 9,5 мм. конструкцията е през 40 см. Но да си призная не обичам и не препоръчвам 9,5 мм. за тавани.[/quote]

Защо?
The_FAN - специалист
Ми не ме кефи адаш...аз 9-ката за огъване я ползвам само...
Тани - модератор
veselin genchev написа:
Когато се работи с 9,5 мм. конструкцията е през 40 см. Но да си призная не обичам и не препоръчвам 9,5 мм. за тавани.
Защо?
Ами защото е по-скъпо, по трудоемко, отнема повече време и не на последно място по-некачествено! Мисля че това е достатъчно!

Тема "определено се нуждая от помощ и компетентно мнение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: