• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 1144
Нека намерим най-тънките цени.
razli4en73 - специалист
Шлайфат и аз го взех,за луфта в дръжката отзад,не се притеснявайте самият механизъм е така направен,че няма как да го няма,имам и сабления трион,който е с въртяща дръжка и той е така.Плавния старт си го има и това също е голяма екстра.Не ми хареса звука идващ от редуктора,най вече при спиране,бая трака и най вече когато е с монтиран диск.Отворих главата и грес почти нямаше, сложих както си ,,пише по книгите."Тракането пак го има,но по малко.Други забележки за сега нямам.
juvesan - специалист
Такааа... и аз се изсипах за големио шлаифЪ... за кабела съм съгласен с горепрочетено мнение - бива го , но .... не ми харесва звука ... тракалка... Проблем видях, когато реших да му сложа някакъв диск - а бе бие аксиално и това си е... :axe: Накрая хванах долната шайба, явно имаше някакъв недостатък при обработката и не прилягаше чисто на оста.... повъртях я малко , позачистих малко тук там и взе, че прилегна, ама шума в редуктора си е там и туй - то :evil: Иначе пускането според мен има елемент на плавно развъртане, защото все пак някак тръгва със закъснение.... освен ако просто не се затруднява първоначално и наема по бавно... Лично аз не се чувствам особено доволен и съм склонен да се съмнявам в дълготрайността на това изделие. Може би ще го прегледам какво има в редуктора... Някак си качеството ( ако махнем кабела) наподобява нещо на равнището на Райдер, с подозрение, че последният , ако е от "ПРО" :yawinkle: версията ще изкара повече работа... но ще видим :weedman:
п.с. Разгледах внимателно дисковете за шлайфа - вЕрно нЕма такова дърво ... :проба:
stan73 - майстор
Препоръчително е да прегледаш мазането в редукторната кутия. Вероятно добре ще му се отрази шепа качествена грес (примерно PL-10 - тя направо цепи мрака, е цената и е доста неприятна, но си заслужава всяко левче).
anabolicbeast - специалист
Ето и положението с греста вътре на пръв поглед. :drinkers:

Прикачен файл

Screenshot_2014-06-27-00-44-34.png
stan73 - майстор
Всъщност не изглежда зле, но аз на моя малкия (дето токова много го чаках и накрая ми го донесоха от Германия) махнах тази и сложих ПЛ10. Стана малко по-тих, а и ПЛ10 се води доста по-добра...
anabolicbeast - специалист
Сравнение с малкия, заводско този почти няма! :lol: А от къде се купува и каква е цената на тази PL10? :?:
stan73 - майстор
PL 10 вероятно е една от най-хубавите литиеви греси в света за индустриална и цивилна употреба. Водоустойчива е, за високи натоварвания, високи обороти и за високи температури (работоспособна до 232 градуса по Целзий). Все пак ако работният възел смазан с нея загрява доста, вероятно сме сложили повече и трябва да се отнеме малко от нея...

Ето и по-подробно инфо от производителя:
http://mpclubricants.com/files/pds/PL-1 ... S_2012.pdf

Ето и инфо на БГ:
http://www.rumenjinstr.hit.bg/PL10.htm

В нета намирам за вносител тези пичове:
http://www.prosist.eu/gres.html

А цената вероятно ще е някъде между 60 и 100 лева за кило...
mitko64 - майстор
Мисля да наквакам редуктора с щилската грес за храстореза, но едва ли ще спре гъргоренето. Май си трябва отрегулиране луфта между пиньона и короната, от някой къде разбира. Скоро тъста сменя пиньон и корона на стар ловешки ъглошлайф и е страшно тракане и тресене, та му купих този, но явно от трън та на глог.
lov - майстор
Само да вметна че на Ловечките зъбните двойки вървяха комплект.Смяната се прави задължително комплект. Поне преди де сега не знам какво е положението и технологията и дали са припасвани. Но освен от луфта значение за шума има и това. Така че не може да се сравнява и да се дири нещо повече от една евтина машина.
mitko64 - майстор
lov написа:
Само да вметна че на Ловечките зъбните двойки вървяха комплект.Смяната се прави задължително комплект. Поне преди де сега не знам какво е положението и технологията и дали са припасвани. Но освен от луфта значение за шума има и това. Така че не може да се сравнява и да се дири нещо повече от една евтина машина.
Tова за комплекта е ясно, старите се бяха изронили два зъба на короната, та намери друга двойка пак от WSBA 1400. Но с новите просто е невъзможно да се работи. Явно има нещо сбъркано при ремонта.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 1144

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: